burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 50-tak breskvica

Posne domaće breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50-tak breskvica

Sastojci

750 g brašna

1 C prašak za pecivo

250 g šećera

1 C vanilin šećer

0,5 dl sojinog mleka

1,5 margarin

2 kašike C kakao praha

džem od kajsija ili breskvi, ili po želji

Za ukrašavanje:

kristal šećer

crvena boja za kolače

Posne domaće breskvice

Koraci pripreme

Umutite margarin sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i mlekom i zamesite glatko testo.

Pravite male kuglice (izgledaju prelepo kada su manje), poređajte u pleh i pecite.

Dok su tople izdubite svaku sa unutrašnje strane.

Mrvice i džem pomešajte i mešajte dok se ne napravi ujednačena smesa.

Džem stavite toliko da se smesa lepo sjedini.

Tom smesom punite napravljena udubljena i spajajte po dve strane.

U vodu stavite crvenu boju i umočite ih u nju.

Na kraju uvaljaljte ih u kristal šećer.

Naši proizvodi

Posne domaće breskvice

Koraci pripreme

Umutite margarin sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i mlekom i zamesite glatko testo.

Pravite male kuglice (izgledaju prelepo kada su manje), poređajte u pleh i pecite.

Dok su tople izdubite svaku sa unutrašnje strane.

Mrvice i džem pomešajte i mešajte dok se ne napravi ujednačena smesa.

Džem stavite toliko da se smesa lepo sjedini.

Tom smesom punite napravljena udubljena i spajajte po dve strane.

U vodu stavite crvenu boju i umočite ih u nju.

Na kraju uvaljaljte ih u kristal šećer.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept