burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posne breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za keksiće:

100 ml vode

200 ml ulja

1 šolja šećera

450- 500 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Za fil:

pekmez od kajsija

100 g mlevenih oraha

mrvice od keksića

par kašičica ruma

Još:

crvena pehrambena boja

žuta prehrambena boja

malo mlake vode

kristal šećer - po želji

Posne breskvice

Koraci pripreme

Vodu, ulje, šećer, 4 kašike brašna i polovinu kesice C praška za pecivo sjediniti i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Zatim toj smesi dodati preostalo brašno i sve vreme mešati varjačom. Na kraju doraditi rukom.

Ukoliko je suviše retko, dodati još malo brašna. Potrebno je da se formira mekše i masnije testo.

Od njega otkidati loptice, pa ih ređati na papir obložen pek- papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15- 20 minuta. Paziti da ostanu svetle.

Pečene keksiće prohladiti, pa kašičicom pažljivo izdubiti sredinu. Mrvice ostaviti sa strane. Izmešati nekoliko kašika džema od kajsije sa izdubljenim mrvicama i mlevenim orasima.

Sve dobro promešati, pa puniti udubljenje u keksu. Preklopiti drugim izdubljenim keksom.

U malo mlake vode razmutiti crvenu prehrambenu boju. U drugoj posudi na isti način pripremiti žutu prehrambenu boju.

Jedan kraj breskvice umakati u crvenu, a drugi u žutu boju.

Zatim breskvicu uvaljati sa svih strana u kristal šećer.

Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.

Naši proizvodi

Posne breskvice

Koraci pripreme

Vodu, ulje, šećer, 4 kašike brašna i polovinu kesice C praška za pecivo sjediniti i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Zatim toj smesi dodati preostalo brašno i sve vreme mešati varjačom. Na kraju doraditi rukom.

Ukoliko je suviše retko, dodati još malo brašna. Potrebno je da se formira mekše i masnije testo.

Od njega otkidati loptice, pa ih ređati na papir obložen pek- papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15- 20 minuta. Paziti da ostanu svetle.

Pečene keksiće prohladiti, pa kašičicom pažljivo izdubiti sredinu. Mrvice ostaviti sa strane. Izmešati nekoliko kašika džema od kajsije sa izdubljenim mrvicama i mlevenim orasima.

Sve dobro promešati, pa puniti udubljenje u keksu. Preklopiti drugim izdubljenim keksom.

U malo mlake vode razmutiti crvenu prehrambenu boju. U drugoj posudi na isti način pripremiti žutu prehrambenu boju.

Jedan kraj breskvice umakati u crvenu, a drugi u žutu boju.

Zatim breskvicu uvaljati sa svih strana u kristal šećer.

Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept