0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
100 ml vode
200 ml ulja
1 šolja šećera
450- 500 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
pekmez od kajsija
100 g mlevenih oraha
mrvice od keksića
par kašičica ruma
crvena pehrambena boja
žuta prehrambena boja
malo mlake vode
kristal šećer - po želji
Vodu, ulje, šećer, 4 kašike brašna i polovinu kesice C praška za pecivo sjediniti i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Zatim toj smesi dodati preostalo brašno i sve vreme mešati varjačom. Na kraju doraditi rukom.
Ukoliko je suviše retko, dodati još malo brašna. Potrebno je da se formira mekše i masnije testo.
Od njega otkidati loptice, pa ih ređati na papir obložen pek- papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15- 20 minuta. Paziti da ostanu svetle.
Pečene keksiće prohladiti, pa kašičicom pažljivo izdubiti sredinu. Mrvice ostaviti sa strane. Izmešati nekoliko kašika džema od kajsije sa izdubljenim mrvicama i mlevenim orasima.
Sve dobro promešati, pa puniti udubljenje u keksu. Preklopiti drugim izdubljenim keksom.
U malo mlake vode razmutiti crvenu prehrambenu boju. U drugoj posudi na isti način pripremiti žutu prehrambenu boju.
Jedan kraj breskvice umakati u crvenu, a drugi u žutu boju.
Zatim breskvicu uvaljati sa svih strana u kristal šećer.
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.
Vodu, ulje, šećer, 4 kašike brašna i polovinu kesice C praška za pecivo sjediniti i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Zatim toj smesi dodati preostalo brašno i sve vreme mešati varjačom. Na kraju doraditi rukom.
Ukoliko je suviše retko, dodati još malo brašna. Potrebno je da se formira mekše i masnije testo.
Od njega otkidati loptice, pa ih ređati na papir obložen pek- papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15- 20 minuta. Paziti da ostanu svetle.
Pečene keksiće prohladiti, pa kašičicom pažljivo izdubiti sredinu. Mrvice ostaviti sa strane. Izmešati nekoliko kašika džema od kajsije sa izdubljenim mrvicama i mlevenim orasima.
Sve dobro promešati, pa puniti udubljenje u keksu. Preklopiti drugim izdubljenim keksom.
U malo mlake vode razmutiti crvenu prehrambenu boju. U drugoj posudi na isti način pripremiti žutu prehrambenu boju.
Jedan kraj breskvice umakati u crvenu, a drugi u žutu boju.
Zatim breskvicu uvaljati sa svih strana u kristal šećer.
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.