burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Posna kokos gnezda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Za osnovnu smesu:

200 ml Voda

200 g Šećera

100 g Posne čokolade

150 g Margarin

100 g C Kokosovo brašno

250 g Mlevenog keksa

Još:

50 g C Kokosovo brašno

Po želji g Posnog krema

Posna kokos gnezda

Dekorativan, sitan kolač za čiju vam pripremu ne treba ni mnogo sastojaka, ni mnogo veštine.

Koraci pripreme

Špinovanje šećera:

Vodu i šećer staviti da provri, smanjiti temperaturu, pa kuvati oko 2- 3 minuta.

Dalji postupak:

Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu I margarin i mešati dok se sve ne sjedini. Potom dodati kokosovo brašno, a onda I mleveni keks. Odložiti smesu u frižider da se malo stegne.

Oblikovanje kolačića:

Uzimati pomalo od pripremljene smese, formirati lopticu, a u sredini napraviti udubljenje. Kolačiće uvaljati u kokosovo brašno. Udubljenje napuniti posnim kremom.

Naši proizvodi

Posna kokos gnezda

Dekorativan, sitan kolač za čiju vam pripremu ne treba ni mnogo sastojaka, ni mnogo veštine.

Koraci pripreme

Špinovanje šećera:

Vodu i šećer staviti da provri, smanjiti temperaturu, pa kuvati oko 2- 3 minuta.

Dalji postupak:

Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu I margarin i mešati dok se sve ne sjedini. Potom dodati kokosovo brašno, a onda I mleveni keks. Odložiti smesu u frižider da se malo stegne.

Oblikovanje kolačića:

Uzimati pomalo od pripremljene smese, formirati lopticu, a u sredini napraviti udubljenje. Kolačiće uvaljati u kokosovo brašno. Udubljenje napuniti posnim kremom.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept