0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
600 g brašna
200 ml ulja
200 ml piva
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
300 g šećera
pekmez za filovanje
C kokosovo brašno
Pomešati brašno, pivo, ulje, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i umesiti testo (nije potrebno da odstoji).
Podeliti na 6 delova i svaki deo na 4 manja.
Formirati loptice od delova testa pa svaku lopticu oklagijom razvući.
Jednu stranu razvućenog testa zaseći nožem više puta ali ne do kraja, a na drugu stranu staviti džem i uviti kiflicu.
Ređati na pleh prekriven pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Staviti da se hlade pa napraviti preliv.
U šerpicu staviti 300 g šećera i 150 ml vode te staviti na šporet da proključa.
Stavljati u preliv kiflice sa obe strane, pa ih uvaljati u C kokos.
Pomešati brašno, pivo, ulje, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i umesiti testo (nije potrebno da odstoji).
Podeliti na 6 delova i svaki deo na 4 manja.
Formirati loptice od delova testa pa svaku lopticu oklagijom razvući.
Jednu stranu razvućenog testa zaseći nožem više puta ali ne do kraja, a na drugu stranu staviti džem i uviti kiflicu.
Ređati na pleh prekriven pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Staviti da se hlade pa napraviti preliv.
U šerpicu staviti 300 g šećera i 150 ml vode te staviti na šporet da proključa.
Stavljati u preliv kiflice sa obe strane, pa ih uvaljati u C kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.