0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
400 g prosejanog brašna
150 ml ulja
120 ml piva
2 kesice C praška za pecivo
150 g šećera
100 g C kokosa
2 kesice C vanilin šećera
U brašno dodajte C prašak pecivo, pivo i ulje zamesite testo i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Šećer i vodu prokuvati da kuva oko 10 minuta da se dobije gušći sirup, u to dodati 2 kesice C vanilin šećera.
Testo kidati rukama i praviti kiflice željene veličine i oblika.
Staviti u pleh papir obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni 15 min. da ostanu bele, na 180 C.
Pečene kiflice umakati u vruć špinovan šećer, vaditi i valjati u C kokosovo brašno.
U brašno dodajte C prašak pecivo, pivo i ulje zamesite testo i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Šećer i vodu prokuvati da kuva oko 10 minuta da se dobije gušći sirup, u to dodati 2 kesice C vanilin šećera.
Testo kidati rukama i praviti kiflice željene veličine i oblika.
Staviti u pleh papir obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni 15 min. da ostanu bele, na 180 C.
Pečene kiflice umakati u vruć špinovan šećer, vaditi i valjati u C kokosovo brašno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.