0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
200 ml ulja
200 ml piva
600 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
650 g šećera
5 dl vode
2 kesice C vanilin šećera
Pre nego zamesimo testo prvo skuvamo preliv od šećera, vode i C vanilin šećera i ostavimo da se ohladi.
Zamesimo testo od ulja, piva, brašna i C praška za pecivo.
Umešeno testo podelimo na dva dela i u jedan deo dodamo 2 kašike C kakaoa.
Od belog dela odvojimo 4 loptice i od tamnog dela odvojimo 4 loptice.
Razvijemo jednu belu lopticu i jednu tamnu, zatim ih stavimo jednu preko druge i još malo razvijemo.
Zatim sečemo trouglove i uvijamo u kiflice.
Pečemo na 180°C 15 minuta.
Pečene kiflice provlačimo kroz preliv i valjamo u C kokos, mlevene orahe ili mleveni keks.
Pre nego zamesimo testo prvo skuvamo preliv od šećera, vode i C vanilin šećera i ostavimo da se ohladi.
Zamesimo testo od ulja, piva, brašna i C praška za pecivo.
Umešeno testo podelimo na dva dela i u jedan deo dodamo 2 kašike C kakaoa.
Od belog dela odvojimo 4 loptice i od tamnog dela odvojimo 4 loptice.
Razvijemo jednu belu lopticu i jednu tamnu, zatim ih stavimo jednu preko druge i još malo razvijemo.
Zatim sečemo trouglove i uvijamo u kiflice.
Pečemo na 180°C 15 minuta.
Pečene kiflice provlačimo kroz preliv i valjamo u C kokos, mlevene orahe ili mleveni keks.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.