0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
1 kesica C pudinga od vanile
1/2 l mleka
5 kašika šećera
100 g mlevenih badema (oraha, lešnika)
4-5 nektarina
2 jajeta
10 kašika brašna
3 kašike ulja
malo soli i šećera
600 ml kisele vode
po potrebi ulje (za prženje)
Priprema fila:
Pomešati puding sa 5 kašika šećera i malo hladnog mleka (odvojenog od pola litra) u glatku smesu, a ostatak mleka staviti da provri i skuvati puding (po uputstvu sa kesice).
U vreo puding umešati mlevene bademe (orahe, lešnike). Krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se hladi.
Priprema palačinki:
Umutiti jaja, dodati brašno, malo šećera i soli, ulje i postepeno dodati kiselu vodu. Smesa treba da bude glatka, bez grudvica. Na vrelom ulju, u tiganju prečnika 22 cm, ispržite palačinke (treba vam 12 komada, a od ove smese izlazi 12-14 komada) ali pazite da nemaju rupice da kroz njih ne bi iscureo fil.
Priprema paketića:
Nektarine dobro operite. Oljuštite im koru u krug u neprekinutu traku (od kore možete napraviti tračice kojima ćete obaviti paketiće). Nektarine isecite na sitnije komadiće.
Palačinku stavite u kalup za mafine, sipajte 2 dobro pune kašike fila i odozgo stavite nekoliko komadića nektarine.
Skupite krajeve palačinke, probodite čačkalicom da se paketić ne otvori i deo kore od nektarine obavijte kao tračicu - mašnicu.
Pripremljene paketiće pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta, koliko samo da krajevi palačinki budu hrskavi.
Palačinke služite tople (ili odmah kada se ohlade).
Priprema fila:
Pomešati puding sa 5 kašika šećera i malo hladnog mleka (odvojenog od pola litra) u glatku smesu, a ostatak mleka staviti da provri i skuvati puding (po uputstvu sa kesice).
U vreo puding umešati mlevene bademe (orahe, lešnike). Krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se hladi.
Priprema palačinki:
Umutiti jaja, dodati brašno, malo šećera i soli, ulje i postepeno dodati kiselu vodu. Smesa treba da bude glatka, bez grudvica. Na vrelom ulju, u tiganju prečnika 22 cm, ispržite palačinke (treba vam 12 komada, a od ove smese izlazi 12-14 komada) ali pazite da nemaju rupice da kroz njih ne bi iscureo fil.
Priprema paketića:
Nektarine dobro operite. Oljuštite im koru u krug u neprekinutu traku (od kore možete napraviti tračice kojima ćete obaviti paketiće). Nektarine isecite na sitnije komadiće.
Palačinku stavite u kalup za mafine, sipajte 2 dobro pune kašike fila i odozgo stavite nekoliko komadića nektarine.
Skupite krajeve palačinke, probodite čačkalicom da se paketić ne otvori i deo kore od nektarine obavijte kao tračicu - mašnicu.
Pripremljene paketiće pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta, koliko samo da krajevi palačinki budu hrskavi.
Palačinke služite tople (ili odmah kada se ohlade).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.