0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanaca, neulupanih
200 g mlevenih oraha
300 g šećera
1 C vanilin šećer
Kora od jednog limuna
Vrhom pun tanjir seckanih oraha na listiće
Sastojke za fil izmešati i kuvati 10-15 minuta na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Dodati jedan vanilin šećer i nastruganu koru od 1 limuna.
U jedan duboki tanjir iseckati na listiće malo poparene (orasi koji su prethodno stavljeni u vruću vodu par minuta – da bi se lakše seckali) i osušene orahe.
Potreban je vrhom pun duboki tanjir.
Vaditi kašikicom smesu i uvaljati u orahe, oblikovati u obliku ćevapa.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni da se suše 1h.
Sastojke za fil izmešati i kuvati 10-15 minuta na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Dodati jedan vanilin šećer i nastruganu koru od 1 limuna.
U jedan duboki tanjir iseckati na listiće malo poparene (orasi koji su prethodno stavljeni u vruću vodu par minuta – da bi se lakše seckali) i osušene orahe.
Potreban je vrhom pun duboki tanjir.
Vaditi kašikicom smesu i uvaljati u orahe, oblikovati u obliku ćevapa.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni da se suše 1h.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.