burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15-20

Novogodišnje šarene kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15-20

Sastojci

1 kg brašna

250 ml mleka

2 kašike šećera

1 kesica suvog C kvasca

250 ml ulja

3 jaja

100 g C kokosa

50 g C kakaoa

Sirup:

800 g šećera

1l vode

4 kesice C vanilinog šećera

Novogodišnje šarene kiflice

Koraci pripreme

Staviti 250 ml toplog mleka, 2 kašike šećera i kvasac da nadođe.

3 cela jaja izmutiti mikserom, pa dodati polako 250 ml ulja i još malo mutiti. U to dodati nadošli kvasac.

Tu masu podeliti na 2 dela ( u 2 posude). U jednu dodati 100 g C kokosa, pa zamesiti brašnom srednje tvrdoće.

U drugu dodati 50 g C kakaoa i zamesiti srednje tvrdoće.

Belo testo podeliti na 4 loptice. To uraditi i sa braon testom.

Loptice razvaljati. Belu stavljati na braon, braon na belu, naizmenično i iseći na 12 delova.

Može da se filuje, a i ne mora (čokoladom za kuvanje). Peći na 200 stepeni 20 min.

Za to vreme skuvati sirup od 800 g šećera, 1l vode i 4 kesice C vanilin šećera, 10 min. kao za tulumbe da nije ni redak, ni mnogo gust sirup.

Potapati kiflice i postupak ponoviti još jednom, da bolje upiju. Ostaviti ih u ostalom soku.

Naši proizvodi

Novogodišnje šarene kiflice

Koraci pripreme

Staviti 250 ml toplog mleka, 2 kašike šećera i kvasac da nadođe.

3 cela jaja izmutiti mikserom, pa dodati polako 250 ml ulja i još malo mutiti. U to dodati nadošli kvasac.

Tu masu podeliti na 2 dela ( u 2 posude). U jednu dodati 100 g C kokosa, pa zamesiti brašnom srednje tvrdoće.

U drugu dodati 50 g C kakaoa i zamesiti srednje tvrdoće.

Belo testo podeliti na 4 loptice. To uraditi i sa braon testom.

Loptice razvaljati. Belu stavljati na braon, braon na belu, naizmenično i iseći na 12 delova.

Može da se filuje, a i ne mora (čokoladom za kuvanje). Peći na 200 stepeni 20 min.

Za to vreme skuvati sirup od 800 g šećera, 1l vode i 4 kesice C vanilin šećera, 10 min. kao za tulumbe da nije ni redak, ni mnogo gust sirup.

Potapati kiflice i postupak ponoviti još jednom, da bolje upiju. Ostaviti ih u ostalom soku.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept