0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
350 ml vode
C suvi kvasac
5 kašika šećera
1/2 kašičice soli
7 kašika ulja
C vanilin šećer
cimet
sok od 1 limuna
600 g brašna
150 g meda
100 g lešnika
(ili neko drugo koštunjavo voće)
Pomešati 350 ml vode, C suvi kvasac i kašiku šećera i ostaviti da reaguje.
Aktivnom kvascu dodati još 4 kašike šećera, pola kašičice soli, 7 kašika ulja, C vanilin šećer, cimet, sok od jednog limuna i 600 g brašna, te umesiti testo i ostaviti da odstoji sat vremena.
Kada naraste testo, rastanjiti ga do debljine 1.5 cm i seći testo rakijskom čašicom.
Kolačiće ređati u pleh i ostaviti da odstoje pola sata, pa peći na 180 C dok ne porumene.
Ispečene kolačiće prekriti alu folijom da omeknu, a potom svaki posebno umakati u med gornjom stranom, pa u seckane lešnike.
Pomešati 350 ml vode, C suvi kvasac i kašiku šećera i ostaviti da reaguje.
Aktivnom kvascu dodati još 4 kašike šećera, pola kašičice soli, 7 kašika ulja, C vanilin šećer, cimet, sok od jednog limuna i 600 g brašna, te umesiti testo i ostaviti da odstoji sat vremena.
Kada naraste testo, rastanjiti ga do debljine 1.5 cm i seći testo rakijskom čašicom.
Kolačiće ređati u pleh i ostaviti da odstoje pola sata, pa peći na 180 C dok ne porumene.
Ispečene kolačiće prekriti alu folijom da omeknu, a potom svaki posebno umakati u med gornjom stranom, pa u seckane lešnike.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.