0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 70 mafina
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 70 mafina
1 jaje
1 čaša šećera (čaše od kiselog mleka)
1 čaša ulja
1 čaša kiselog mleka
2 čaše brašna
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
1 čaša borovnica (može i bilo koje drugo sveže ili zaleđeno voće)
200 g bele čokolade
100 g pavlake slatke
15 g maslaca
Umutiti jaje, šećer, ulje i kiselo mleko i lagano dodavati (praškaste sastojke prethodno izmešane) i na kraju dodati borovnicu.
Puniti korpice za male mafine i peći u rerni na 180 stepeni nekih 7 do 10 min.
Pavlaku staviti da provri ,skloniti i odmah dodati čokoladu i maslac, dobro izmešati.
Ohlađen ganaž umutiti mikserom i kesom za ukrašavanje dekorisati male mafine, na vrh staviti po bobicu borovnice.
Umutiti jaje, šećer, ulje i kiselo mleko i lagano dodavati (praškaste sastojke prethodno izmešane) i na kraju dodati borovnicu.
Puniti korpice za male mafine i peći u rerni na 180 stepeni nekih 7 do 10 min.
Pavlaku staviti da provri ,skloniti i odmah dodati čokoladu i maslac, dobro izmešati.
Ohlađen ganaž umutiti mikserom i kesom za ukrašavanje dekorisati male mafine, na vrh staviti po bobicu borovnice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.