burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Mentol štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

150 g šećera

200 ml vode

250 g margarina

100 g crne čokolade

250 g mlevenog keksa

50 g lešnika

200 g mentol bombona

200 g C zamene za mleko u prahu

aroma mentola

100 g bele čokolade

Mentol štanglice

Koraci pripreme

Za prvi sloj je potrebno 150 g šećera i 1 dl vode staviti na tihoj vatri i kuvati dok se šećer ne otopi. Kada dođe do ključanja dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade.

Kada se sve otopi dodati 50 g mlevenih lešnika i 250 g mlevenog keksa. Dobro izmešati i dok je masa još topla staviti u kalup veličine 20x25 cm.

U posudu staviti 200 g mentol bombona i preliti sa 1dl vode. Kuvati na tihoj vatri da se bombone istope uz stalno mešanje.

Kad se istope dodati 125 g margarina i kada se istopi skinuti sa vatre i dodati 200 g C zamene za mleko u prahu, 3-4 kapi mentol arome, dobro izmešati i staviti preko prvog sloja.

Izravnati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi rastopiti 100 g bele čokolade i preliti preko sloja od mleka u prahu.

Dok se glazura još nije stegla posuti mlevenim mentol bombonama.

Naši proizvodi

Mentol štanglice

Koraci pripreme

Za prvi sloj je potrebno 150 g šećera i 1 dl vode staviti na tihoj vatri i kuvati dok se šećer ne otopi. Kada dođe do ključanja dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade.

Kada se sve otopi dodati 50 g mlevenih lešnika i 250 g mlevenog keksa. Dobro izmešati i dok je masa još topla staviti u kalup veličine 20x25 cm.

U posudu staviti 200 g mentol bombona i preliti sa 1dl vode. Kuvati na tihoj vatri da se bombone istope uz stalno mešanje.

Kad se istope dodati 125 g margarina i kada se istopi skinuti sa vatre i dodati 200 g C zamene za mleko u prahu, 3-4 kapi mentol arome, dobro izmešati i staviti preko prvog sloja.

Izravnati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi rastopiti 100 g bele čokolade i preliti preko sloja od mleka u prahu.

Dok se glazura još nije stegla posuti mlevenim mentol bombonama.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept