burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

2 šolje (od 2dcl) šećera

2 šolje brašna

2 šolje mleka ( ili vode kisele, za posnu varijantu)

3 kašike pekmeza od kajsije

1/4 šolje ulja

1 puna kašičica sode bikarbone

1/2 kesice cimeta

Glazura od čokolade:

100 g čokolade za kuvanje

50 g pavlake za kuvanje (ili 4 kašike ulja za posnu varijantu)

Medeno srce

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke i sipati u pleh veličine 32 x 20 cm. Pleh prethodno premazati margarinom i posuti brašnom, da se testo ne lepi za pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 C. Vruć kolač premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsije.

Preko toga preliti glazuru od čokolade (čokoladu pomešati sa pavlakom ili uljem i zagrejati, pa homogenizovati dok se sastojci ne sjedine u glatku masu).

Ostaviti kolač da se ohladi. Iseći kolač na kocke.
Služiti hladno, uz kuglu sladoleda po želji.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke i sipati u pleh veličine 32 x 20 cm. Pleh prethodno premazati margarinom i posuti brašnom, da se testo ne lepi za pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 C. Vruć kolač premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsije.

Preko toga preliti glazuru od čokolade (čokoladu pomešati sa pavlakom ili uljem i zagrejati, pa homogenizovati dok se sastojci ne sjedine u glatku masu).

Ostaviti kolač da se ohladi. Iseći kolač na kocke.
Služiti hladno, uz kuglu sladoleda po želji.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept