0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 šolje (od 2dcl) šećera
2 šolje brašna
2 šolje mleka ( ili vode kisele, za posnu varijantu)
3 kašike pekmeza od kajsije
1/4 šolje ulja
1 puna kašičica sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
100 g čokolade za kuvanje
50 g pavlake za kuvanje (ili 4 kašike ulja za posnu varijantu)
Pomešati sve sastojke i sipati u pleh veličine 32 x 20 cm. Pleh prethodno premazati margarinom i posuti brašnom, da se testo ne lepi za pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 C. Vruć kolač premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsije.
Preko toga preliti glazuru od čokolade (čokoladu pomešati sa pavlakom ili uljem i zagrejati, pa homogenizovati dok se sastojci ne sjedine u glatku masu).
Ostaviti kolač da se ohladi. Iseći kolač na kocke.
Služiti hladno, uz kuglu sladoleda po želji.
Pomešati sve sastojke i sipati u pleh veličine 32 x 20 cm. Pleh prethodno premazati margarinom i posuti brašnom, da se testo ne lepi za pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 C. Vruć kolač premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsije.
Preko toga preliti glazuru od čokolade (čokoladu pomešati sa pavlakom ili uljem i zagrejati, pa homogenizovati dok se sastojci ne sjedine u glatku masu).
Ostaviti kolač da se ohladi. Iseći kolač na kocke.
Služiti hladno, uz kuglu sladoleda po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.