burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 šolje brašna

1 šolja šećera

malo cimeta

1 kesica C sode bikarbone

1 šolja vode

6 punih kašika pekmeza ili džema (po izboru)

200 g čokolade

malo ulja

Medeno srce

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, šećer, cimet i C sodu bikarbonu.

Promešati i dodati vodu i 4 velike pune kašike džema ili pekmeza.

Sve dobro izmešati i sipati u pleh veličine 35x23 cm.

Peći oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Testo se vruće premaže džemom ili pekmezom i ostavi da se ohladi.

Čokoladu izlomiti i istopiti na pari, a zatim dodati ulje i promešati.

Premazati gotov kolač i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, šećer, cimet i C sodu bikarbonu.

Promešati i dodati vodu i 4 velike pune kašike džema ili pekmeza.

Sve dobro izmešati i sipati u pleh veličine 35x23 cm.

Peći oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Testo se vruće premaže džemom ili pekmezom i ostavi da se ohladi.

Čokoladu izlomiti i istopiti na pari, a zatim dodati ulje i promešati.

Premazati gotov kolač i ostaviti da se ohladi.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept