burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

250 g brašna T-500

200 g šećera

1 kašica cimeta

1 kašičica C sode bikarbone

1 supena kašika džema od kajsije

250 ml kisele vode

120 ml ulja

3 supene kašike C kakaoa

Glazura:

3 kašike džema od kajsije

100 g čokolade

2 kašike ulja

Medeno srce

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati suve sastojke: brašno, cimet, C soda bikarbona, C kakao.

U drugoj posudi pomešati sve mokre sastojke: ulje, kisela voda, pekmez i šećer.

Suve sastojke dodavati u mokre i sve dobro sjediniti.

Peći na 200 stepeni na oko 20 minuta.

Glazura:
Kada je patišpanj pečen vrućeg ga premazati džemom i preko preliti otopljenu čokoladu.

Čokoladu sa dve kašike ulja topim u mikrotalasnoj.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati suve sastojke: brašno, cimet, C soda bikarbona, C kakao.

U drugoj posudi pomešati sve mokre sastojke: ulje, kisela voda, pekmez i šećer.

Suve sastojke dodavati u mokre i sve dobro sjediniti.

Peći na 200 stepeni na oko 20 minuta.

Glazura:
Kada je patišpanj pečen vrućeg ga premazati džemom i preko preliti otopljenu čokoladu.

Čokoladu sa dve kašike ulja topim u mikrotalasnoj.

Autor

Duška

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept