burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35 komada

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35 komada

Sastojci

mera čaša od jogurta (200 ml)

1,5 čaša brašna

1 čaša šećera

1,5 čaša mleka

3 kašike C kakaoa

10 kašika džema od kajsije

3 kašike ulja

3 kašike meda

1 kašičica začina za medenjake

1 kašičica cimeta

1 kašičica C sode bikarbone

300 g čokolade za kuvanje

100 g margarina

5 kašika mleka

Medeno srce

Koraci pripreme

Kora:
Sjediniti brašno, šećer, mleko, ulje, C kakao, cimet, začin za medenjake, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, med i 5 kašika džema od kajsije.

Umutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna smesa, pa podeliti smesu na dva dela da bi se dobile dve kore.

Prvu koru peći 10 minuta samo da se uhvati korica, da se može premazivati.

Premaz:
5 kašika džema od kajsije i 100 g rendane čokolade. Džem izmiksati da se dobije tečnije masa da se može lakše premazati.

Namazati koru džemom pa posuti rendanom čokoladom i preko toga staviti ostatak fila za koru i vratiti da se peče još 15 minuta.

Kada je kolač gotov ostaviti ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađen kolač vaditi sa modlicom srce. Svako srce u umakati u čokoladnu glazuru.

Vaditi srce na rešetke i ostaviti dok se ne stegne čokolada.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

Kora:
Sjediniti brašno, šećer, mleko, ulje, C kakao, cimet, začin za medenjake, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, med i 5 kašika džema od kajsije.

Umutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna smesa, pa podeliti smesu na dva dela da bi se dobile dve kore.

Prvu koru peći 10 minuta samo da se uhvati korica, da se može premazivati.

Premaz:
5 kašika džema od kajsije i 100 g rendane čokolade. Džem izmiksati da se dobije tečnije masa da se može lakše premazati.

Namazati koru džemom pa posuti rendanom čokoladom i preko toga staviti ostatak fila za koru i vratiti da se peče još 15 minuta.

Kada je kolač gotov ostaviti ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađen kolač vaditi sa modlicom srce. Svako srce u umakati u čokoladnu glazuru.

Vaditi srce na rešetke i ostaviti dok se ne stegne čokolada.

Autor

Silvija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept