0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
35 komada
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35 komada
mera čaša od jogurta (200 ml)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mleka
3 kašike C kakaoa
10 kašika džema od kajsije
3 kašike ulja
3 kašike meda
1 kašičica začina za medenjake
1 kašičica cimeta
1 kašičica C sode bikarbone
300 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
5 kašika mleka
Kora:
Sjediniti brašno, šećer, mleko, ulje, C kakao, cimet, začin za medenjake, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, med i 5 kašika džema od kajsije.
Umutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna smesa, pa podeliti smesu na dva dela da bi se dobile dve kore.
Prvu koru peći 10 minuta samo da se uhvati korica, da se može premazivati.
Premaz:
5 kašika džema od kajsije i 100 g rendane čokolade. Džem izmiksati da se dobije tečnije masa da se može lakše premazati.
Namazati koru džemom pa posuti rendanom čokoladom i preko toga staviti ostatak fila za koru i vratiti da se peče još 15 minuta.
Kada je kolač gotov ostaviti ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ohlađen kolač vaditi sa modlicom srce. Svako srce u umakati u čokoladnu glazuru.
Vaditi srce na rešetke i ostaviti dok se ne stegne čokolada.
Kora:
Sjediniti brašno, šećer, mleko, ulje, C kakao, cimet, začin za medenjake, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, med i 5 kašika džema od kajsije.
Umutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna smesa, pa podeliti smesu na dva dela da bi se dobile dve kore.
Prvu koru peći 10 minuta samo da se uhvati korica, da se može premazivati.
Premaz:
5 kašika džema od kajsije i 100 g rendane čokolade. Džem izmiksati da se dobije tečnije masa da se može lakše premazati.
Namazati koru džemom pa posuti rendanom čokoladom i preko toga staviti ostatak fila za koru i vratiti da se peče još 15 minuta.
Kada je kolač gotov ostaviti ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ohlađen kolač vaditi sa modlicom srce. Svako srce u umakati u čokoladnu glazuru.
Vaditi srce na rešetke i ostaviti dok se ne stegne čokolada.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.