0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30-35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-35
1,5 šolja sojinog, bademovog ili pirinčanog mleka
1,5 šolja šećera
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1 supena kašika C sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike džema od šljiva ili po želji
100 g posne čokolade za kuvanje
Sve sastojke umutiti mikserom i izliti masu pleh koji je prethodno namazan uljem i posut brašnom.
Peći na 200 C nekih 10-15 min u zavisnosti od jačine relne.
Kada se kolač ohladi rastopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja i preliti preko kolača.
Ostaviti da se čokolada stegne.
Sve sastojke umutiti mikserom i izliti masu pleh koji je prethodno namazan uljem i posut brašnom.
Peći na 200 C nekih 10-15 min u zavisnosti od jačine relne.
Kada se kolač ohladi rastopiti čokoladu za kuvanje sa malo ulja i preliti preko kolača.
Ostaviti da se čokolada stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.