0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1 čaša (od 200 ml) šećera
1 čaša ulja
1 čaša mleka
2 čaše brašna
1 kesica C sode bikarbone
1 kesica cimeta
pekmez od šljiva
200 g čokolade za kuvanje za glazuru
U dublji sud sipati šećer, ulje, mleko i brašno.
Umutiti i dodati C sodu bikarbonu (malo više od pola kesice) i cimet.
Kada se sastojci sjedine, staviti smesu u nauljen četvrtasti pleh da se peče. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kada je kora gotova, izvaditi je i sačekati da se prohladi.
Srcastom modlom vaditi srca.
Svako srce premazati pekmezom i svako preliti otopljenom čokoladom.
U dublji sud sipati šećer, ulje, mleko i brašno.
Umutiti i dodati C sodu bikarbonu (malo više od pola kesice) i cimet.
Kada se sastojci sjedine, staviti smesu u nauljen četvrtasti pleh da se peče. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kada je kora gotova, izvaditi je i sačekati da se prohladi.
Srcastom modlom vaditi srca.
Svako srce premazati pekmezom i svako preliti otopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.