0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
250 g brašna
200 g šećera
50 g C Kakao praha
300 ml kisele vode
80 ml ulja
100 g džema od kajsije
1 kašičica C Sode bikarbone
10 g cimeta
5 g mlevenog karanfilića
3 g muskatnog oraščića u prahu
100 g džema od kajsije
200 g tamne čokolade
50 ml ulja
20 g C Kakao praha
Pomešati suve sastojke za patišpanj: brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i začine.
Pomešati vlažne sastojke: kisela voda, ulje, džem.
Spojiti suve i vlažne sastojke.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 170 C, u plehu dimenzija 22cm x 35cm.
Premazati kolač džemom i ostaviti ga da se hladi.
Pripremiti glazuru od čokolade i ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Posuti kakao prahom prilikom serviranja.
Pomešati suve sastojke za patišpanj: brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i začine.
Pomešati vlažne sastojke: kisela voda, ulje, džem.
Spojiti suve i vlažne sastojke.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 170 C, u plehu dimenzija 22cm x 35cm.
Premazati kolač džemom i ostaviti ga da se hladi.
Pripremiti glazuru od čokolade i ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Posuti kakao prahom prilikom serviranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.