burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Patišpanj:

250 g brašna

200 g šećera

50 g C Kakao praha

300 ml kisele vode

80 ml ulja

100 g džema od kajsije

1 kašičica C Sode bikarbone

10 g cimeta

5 g mlevenog karanfilića

3 g muskatnog oraščića u prahu

Preliv i glazura:

100 g džema od kajsije

200 g tamne čokolade

50 ml ulja

20 g C Kakao praha

Medeno srce

Koraci pripreme

Pomešati suve sastojke za patišpanj: brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i začine.

Pomešati vlažne sastojke: kisela voda, ulje, džem.

Spojiti suve i vlažne sastojke.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 170 C, u plehu dimenzija 22cm x 35cm.

Premazati kolač džemom i ostaviti ga da se hladi.

Pripremiti glazuru od čokolade i ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Posuti kakao prahom prilikom serviranja.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

Pomešati suve sastojke za patišpanj: brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i začine.

Pomešati vlažne sastojke: kisela voda, ulje, džem.

Spojiti suve i vlažne sastojke.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 170 C, u plehu dimenzija 22cm x 35cm.

Premazati kolač džemom i ostaviti ga da se hladi.

Pripremiti glazuru od čokolade i ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Posuti kakao prahom prilikom serviranja.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept