0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-tak
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-tak
200 g crne čokolade
200 g putera
1 kesica C suvi kvasac
cimet
250 ml ugrejanog mleka
1 jaje
600 g brašna
1 kesica C vanilin šećera
braon šećer
papir za pečenje
Za početak u posudu stavite ugrejano mleko, 1 kesicu C suvog kvasca i 2 kašike šećera. Ostavite da odstoji.
Dok čekate, iseckajte čokoladu na sitnije kockice. Zatim,u posudi gde je kvasac dodajte prvo 400 g brašna, zatim jedno jaje i mešajte.
Dodajte i ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da odstoji najmanje 25 minuta.
Rastopite 100 g putera kako biste njime premazali papir za pečenje.
Ostatak rastopite i stavite u jednu posudu, a u drugu posudu stavite 4 kašičice braon šećera, 1 kesicu C vanilin šećera i cimet pa promešajte.
Testo koje je naraslo, prepolovite na pola i seckajte na sitne parčiće od kojih ćete praviti kuglice.
Od svakog dela testa prvo napravite prostora da stavite nekoliko parčića čokolade,z atim napravite kuglicu, a onda uvaljajte u rastopljeni puter, pa onda u šećer, C vanilin šećer i cimet, i kuglica je spremna za pečenje.
Tako ponovite postupak sa svakom kuglicom koju napravite.
Stavite da se kuglice peku 20-tak minuta na 200 stepeni.
Zamirisaće vam cela kuća na divni cimet!
Za početak u posudu stavite ugrejano mleko, 1 kesicu C suvog kvasca i 2 kašike šećera. Ostavite da odstoji.
Dok čekate, iseckajte čokoladu na sitnije kockice. Zatim,u posudi gde je kvasac dodajte prvo 400 g brašna, zatim jedno jaje i mešajte.
Dodajte i ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da odstoji najmanje 25 minuta.
Rastopite 100 g putera kako biste njime premazali papir za pečenje.
Ostatak rastopite i stavite u jednu posudu, a u drugu posudu stavite 4 kašičice braon šećera, 1 kesicu C vanilin šećera i cimet pa promešajte.
Testo koje je naraslo, prepolovite na pola i seckajte na sitne parčiće od kojih ćete praviti kuglice.
Od svakog dela testa prvo napravite prostora da stavite nekoliko parčića čokolade,z atim napravite kuglicu, a onda uvaljajte u rastopljeni puter, pa onda u šećer, C vanilin šećer i cimet, i kuglica je spremna za pečenje.
Tako ponovite postupak sa svakom kuglicom koju napravite.
Stavite da se kuglice peku 20-tak minuta na 200 stepeni.
Zamirisaće vam cela kuća na divni cimet!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.