burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-tak

Majmunske kuglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-tak

Sastojci

200 g crne čokolade

200 g putera

1 kesica C suvi kvasac

cimet

250 ml ugrejanog mleka

1 jaje

600 g brašna

1 kesica C vanilin šećera

braon šećer

papir za pečenje

Majmunske kuglice

Koraci pripreme

Za početak u posudu stavite ugrejano mleko, 1 kesicu C suvog kvasca i 2 kašike šećera. Ostavite da odstoji.

Dok čekate, iseckajte čokoladu na sitnije kockice. Zatim,u posudi gde je kvasac dodajte prvo 400 g brašna, zatim jedno jaje i mešajte.

Dodajte i ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da odstoji najmanje 25 minuta.

Rastopite 100 g putera kako biste njime premazali papir za pečenje.

Ostatak rastopite i stavite u jednu posudu, a u drugu posudu stavite 4 kašičice braon šećera, 1 kesicu C vanilin šećera i cimet pa promešajte.

Testo koje je naraslo, prepolovite na pola i seckajte na sitne parčiće od kojih ćete praviti kuglice.

Od svakog dela testa prvo napravite prostora da stavite nekoliko parčića čokolade,z atim napravite kuglicu, a onda uvaljajte u rastopljeni puter, pa onda u šećer, C vanilin šećer i cimet, i kuglica je spremna za pečenje.

Tako ponovite postupak sa svakom kuglicom koju napravite.

Stavite da se kuglice peku 20-tak minuta na 200 stepeni.

Zamirisaće vam cela kuća na divni cimet!

Naši proizvodi

Majmunske kuglice

Koraci pripreme

Za početak u posudu stavite ugrejano mleko, 1 kesicu C suvog kvasca i 2 kašike šećera. Ostavite da odstoji.

Dok čekate, iseckajte čokoladu na sitnije kockice. Zatim,u posudi gde je kvasac dodajte prvo 400 g brašna, zatim jedno jaje i mešajte.

Dodajte i ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da odstoji najmanje 25 minuta.

Rastopite 100 g putera kako biste njime premazali papir za pečenje.

Ostatak rastopite i stavite u jednu posudu, a u drugu posudu stavite 4 kašičice braon šećera, 1 kesicu C vanilin šećera i cimet pa promešajte.

Testo koje je naraslo, prepolovite na pola i seckajte na sitne parčiće od kojih ćete praviti kuglice.

Od svakog dela testa prvo napravite prostora da stavite nekoliko parčića čokolade,z atim napravite kuglicu, a onda uvaljajte u rastopljeni puter, pa onda u šećer, C vanilin šećer i cimet, i kuglica je spremna za pečenje.

Tako ponovite postupak sa svakom kuglicom koju napravite.

Stavite da se kuglice peku 20-tak minuta na 200 stepeni.

Zamirisaće vam cela kuća na divni cimet!

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept