0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
4 belanca
1 šolja šećera
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
4 pune kašike marmelade od jagoda (može i neka druga)
100 g čokolade
2 kašike ulja
Izmutiti belanca i u čvrst šam i dodati šećer.
Mutiti 2-3 minuta, a onda postepeno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, mleko i ulje. Na kraju dodati marmeladu.
Napuniti korpice za mafine (ima tačno za 12 komada mafina, onih malo većih korpica).
Kada se mafini ispeku pripremiti glazuru.
Istopiti čokoladu sa uljem pa premazati mafine.
Izmutiti belanca i u čvrst šam i dodati šećer.
Mutiti 2-3 minuta, a onda postepeno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, mleko i ulje. Na kraju dodati marmeladu.
Napuniti korpice za mafine (ima tačno za 12 komada mafina, onih malo većih korpica).
Kada se mafini ispeku pripremiti glazuru.
Istopiti čokoladu sa uljem pa premazati mafine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.