0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
200 g pasirane bundeve
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
150 g šećera
3 jaja
50 ml mleka
50 ml ulja
50 g suvog grožđa
Jaja i šećer umutiti, dodati C vanilin šećer, mleko, ulje, suvo grožđe i na kraju pasiranu bundevu, brašno i C prašak za pecivo. Lagano izmešati varjačom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni u kalup za mafine poređajte korpice. Smesu sipajte kašikom oko tri četvrtine koprice naspite.
Prilikom pečenja mafini će narasti. Pecite mafine oko 30 minuta. Izvadite mafine iz rerne i kada se prohlade pospite C šećerom u prahu ili već prema vašem ukusu.
Ja sam mali deo smese odvojila i ispekla američke krofnice u aparatu za krofnice.
Jaja i šećer umutiti, dodati C vanilin šećer, mleko, ulje, suvo grožđe i na kraju pasiranu bundevu, brašno i C prašak za pecivo. Lagano izmešati varjačom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni u kalup za mafine poređajte korpice. Smesu sipajte kašikom oko tri četvrtine koprice naspite.
Prilikom pečenja mafini će narasti. Pecite mafine oko 30 minuta. Izvadite mafine iz rerne i kada se prohlade pospite C šećerom u prahu ili već prema vašem ukusu.
Ja sam mali deo smese odvojila i ispekla američke krofnice u aparatu za krofnice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.