burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Mafini sa ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

2 jaja

5 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

3 kašike ulja

1 dl jogurta

2 kašike mleka

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina

2 ravne kašike brašna

2 ravne kašike C čvrstina

1 kašičica C praška za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

300 g svežeg ananasa

Mafini sa ananasom

Koraci pripreme

Prvo očistite ananas i odmerite 300 g, te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu.

Dodajte ulje, jogurt i mleko, pa promešajte. Na kraju umešajte pomešan C puding, brašno, C čvrstin, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola, a zatim dodajte komadiće ananasa.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.

Možete da ih dodatno obogatite C šlagom ili da pospete C šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.

Naši proizvodi

Mafini sa ananasom

Koraci pripreme

Prvo očistite ananas i odmerite 300 g, te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu.

Dodajte ulje, jogurt i mleko, pa promešajte. Na kraju umešajte pomešan C puding, brašno, C čvrstin, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola, a zatim dodajte komadiće ananasa.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.

Možete da ih dodatno obogatite C šlagom ili da pospete C šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept