0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
2 jaja
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike ulja
1 dl jogurta
2 kašike mleka
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
2 ravne kašike brašna
2 ravne kašike C čvrstina
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
300 g svežeg ananasa
Prvo očistite ananas i odmerite 300 g, te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu.
Dodajte ulje, jogurt i mleko, pa promešajte. Na kraju umešajte pomešan C puding, brašno, C čvrstin, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.
Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola, a zatim dodajte komadiće ananasa.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.
Možete da ih dodatno obogatite C šlagom ili da pospete C šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.
Prvo očistite ananas i odmerite 300 g, te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu.
Dodajte ulje, jogurt i mleko, pa promešajte. Na kraju umešajte pomešan C puding, brašno, C čvrstin, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.
Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola, a zatim dodajte komadiće ananasa.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.
Možete da ih dodatno obogatite C šlagom ili da pospete C šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.