burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Limunčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Testo:

500 g brašna

100 g margarina (maslac, mast)

100 g šećera

1/2 C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

150 ml mleka

malo soli

2 žumanca

limunova korica

Fil:

2 belanca

200 g mlevenih oraha (badem, lešnik)

2 C vanilin šećera

130 g šećera

korica od 2 limuna

1-2 kašike ruma (maraskino)

Za bojenje:

žuta boja

zelena boja

voda

kristal šećer

Limunčići

Koraci pripreme

Izmiksati mikserom margarin, žumanca i sve ostale sastojke za testo, a zatim dodati deo brašna sa C praškom za pecivo, pa zatim dodati ostatak brašna i sve lepo zamesiti rukom.

Testo uviti u providnu foliju pa ostaviti u frižider najmanje 1 h.

Umutiti belanca, ne mora skroz čvrsto, pa dodati ostale sastojke za fil.

Testo seći okruglim kalupom ili čašom (promer otprilike 6-7 cm).

Na svaki deo kruga staviti kašičicu fila pa preklopiti i prstima spojiti testo.

Okrenuti spojenu stranu na dole, a onda krajeve pritisnuti kao bombonice.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 160 stepeni 20 min da ostanu beli samo od dole da porumene.

Ohlađene kolačiće zamakati u boju rastvorenu u vodi, prvo krajeve u zelenu zatim ceo u žutu.

Spuštati ih na ubrus 1 min da se ocedi višak tečnosti, zatim uvaljati u kristal šećer (za žutu boju treba oko 3 dl, a za zelenu 1 dl vode).

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Limunčići

Koraci pripreme

Izmiksati mikserom margarin, žumanca i sve ostale sastojke za testo, a zatim dodati deo brašna sa C praškom za pecivo, pa zatim dodati ostatak brašna i sve lepo zamesiti rukom.

Testo uviti u providnu foliju pa ostaviti u frižider najmanje 1 h.

Umutiti belanca, ne mora skroz čvrsto, pa dodati ostale sastojke za fil.

Testo seći okruglim kalupom ili čašom (promer otprilike 6-7 cm).

Na svaki deo kruga staviti kašičicu fila pa preklopiti i prstima spojiti testo.

Okrenuti spojenu stranu na dole, a onda krajeve pritisnuti kao bombonice.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 160 stepeni 20 min da ostanu beli samo od dole da porumene.

Ohlađene kolačiće zamakati u boju rastvorenu u vodi, prvo krajeve u zelenu zatim ceo u žutu.

Spuštati ih na ubrus 1 min da se ocedi višak tečnosti, zatim uvaljati u kristal šećer (za žutu boju treba oko 3 dl, a za zelenu 1 dl vode).

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept