burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Limun štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

150 g šećera

150 g mlevenih oraha

3 kašike prezli

Za fil:

5 žumanaca

150 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

sok i ribana korica od 1 limuna

2 kašike brašna

100 g bele čokolade

200 g maslaca ili margarina

C šlag

Limun štanglice

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg, postopeno dodajući šećer tokom mućenja.

Umešati varjačom orahe i prezle.

Peći u plehu koji ste obložili pek papirom dimenzija 20x30 cm. u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za fil:

Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati limunov sok i brašno, kuvati na pari oko 15-20 minuta povremeno mešajući.

U toplo dodati kockice čokolade, izmešati da se lepo istopi, zatim dodati C vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti maslac i spojiti sa ohlađenom prethodnom kremom.

Fil naneti na kolač i ostaviti nekoliko sati u frižideru.

Pre služenja posuti mlevenim orasima, ili po želji staviti C šlag.

Naši proizvodi

Limun štanglice

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg, postopeno dodajući šećer tokom mućenja.

Umešati varjačom orahe i prezle.

Peći u plehu koji ste obložili pek papirom dimenzija 20x30 cm. u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za fil:

Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati limunov sok i brašno, kuvati na pari oko 15-20 minuta povremeno mešajući.

U toplo dodati kockice čokolade, izmešati da se lepo istopi, zatim dodati C vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti maslac i spojiti sa ohlađenom prethodnom kremom.

Fil naneti na kolač i ostaviti nekoliko sati u frižideru.

Pre služenja posuti mlevenim orasima, ili po želji staviti C šlag.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept