0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
225 g Brasna
1 komad C Prašak za pecivo
1 komad C Vanilin šećer
100 g Secer
1 komad Jaje
1 komad Zumanjce
100 g Margarin
5 kašika Dzem od kajsija
150 g Margarin
150 g C Šećer u prahu
1 komad C Vanilin šećer
3 kašika Voda
150 g Mleveni lesnik
150 g Seckani lesnik
200 kg Cokolada
Kolacic tako kompletan, cokolada, lesnik i dzem od kajsija. Odlican ukus u malom zalogaju.
Od sastojaka za testo zamesiti testo i ostaviti malo na hladno. Zatim razviti na oko pola cm, velicina pleha 31×33.
Testo premazati sa dzemom od kajsija
Kuvati margarin sa secerom i vanil secerom. Dodati i vodu. Kad se lepo izjednaci, dodajemo i lesnike. Tad vec ne kuvati.
Fil treba da se ohladi. Zatim ga izrucimo na sloj od dzema i ravnomerno rasporedimo
Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Kolac se pece oko 20 do 25 minuta.
Kad je kolac pecem i ohladjen, seci na kockice 6×6. Zatim kockice seci na dijagonale da se dobiju trouglici
Otopiti cokoladu. Coskove svakog kolaca umakati u rastopljenu cokoladu.
Kolacic tako kompletan, cokolada, lesnik i dzem od kajsija. Odlican ukus u malom zalogaju.
Od sastojaka za testo zamesiti testo i ostaviti malo na hladno. Zatim razviti na oko pola cm, velicina pleha 31×33.
Testo premazati sa dzemom od kajsija
Kuvati margarin sa secerom i vanil secerom. Dodati i vodu. Kad se lepo izjednaci, dodajemo i lesnike. Tad vec ne kuvati.
Fil treba da se ohladi. Zatim ga izrucimo na sloj od dzema i ravnomerno rasporedimo
Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Kolac se pece oko 20 do 25 minuta.
Kad je kolac pecem i ohladjen, seci na kockice 6×6. Zatim kockice seci na dijagonale da se dobiju trouglici
Otopiti cokoladu. Coskove svakog kolaca umakati u rastopljenu cokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.