burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Lesnik trouglovi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo

225 g Brasna

1 komad C Prašak za pecivo

1 komad C Vanilin šećer

100 g Secer

1 komad Jaje

1 komad Zumanjce

100 g Margarin

Za premazivanje kore

5 kašika Dzem od kajsija

Za lesnik fil

150 g Margarin

150 g C Šećer u prahu

1 komad C Vanilin šećer

3 kašika Voda

150 g Mleveni lesnik

150 g Seckani lesnik

Cokoladna glazura

200 kg Cokolada

Lesnik trouglovi

Kolacic tako kompletan, cokolada, lesnik i dzem od kajsija. Odlican ukus u malom zalogaju.

Koraci pripreme

Korak 1

Od sastojaka za testo zamesiti testo i ostaviti malo na hladno. Zatim razviti na oko pola cm, velicina pleha 31×33.

Korak 2

Testo premazati sa dzemom od kajsija

Korak 3

Kuvati margarin sa secerom i vanil secerom. Dodati i vodu. Kad se lepo izjednaci, dodajemo i lesnike. Tad vec ne kuvati.

Korak 4

Fil treba da se ohladi. Zatim ga izrucimo na sloj od dzema i ravnomerno rasporedimo

Korak 5

Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Kolac se pece oko 20 do 25 minuta.

Korak 6

Kad je kolac pecem i ohladjen, seci na kockice 6×6. Zatim kockice seci na dijagonale da se dobiju trouglici

Korak 7

Otopiti cokoladu. Coskove svakog kolaca umakati u rastopljenu cokoladu.

Lesnik trouglovi

Kolacic tako kompletan, cokolada, lesnik i dzem od kajsija. Odlican ukus u malom zalogaju.

Koraci pripreme

Korak 1

Od sastojaka za testo zamesiti testo i ostaviti malo na hladno. Zatim razviti na oko pola cm, velicina pleha 31×33.

Korak 2

Testo premazati sa dzemom od kajsija

Korak 3

Kuvati margarin sa secerom i vanil secerom. Dodati i vodu. Kad se lepo izjednaci, dodajemo i lesnike. Tad vec ne kuvati.

Korak 4

Fil treba da se ohladi. Zatim ga izrucimo na sloj od dzema i ravnomerno rasporedimo

Korak 5

Zagrejati pecnicu na 180 stepeni. Kolac se pece oko 20 do 25 minuta.

Korak 6

Kad je kolac pecem i ohladjen, seci na kockice 6×6. Zatim kockice seci na dijagonale da se dobiju trouglici

Korak 7

Otopiti cokoladu. Coskove svakog kolaca umakati u rastopljenu cokoladu.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept