burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Lešnik rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

kore

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kesica C Vanilin šećer

fil

300 g eurokrema

preliv

300 ml mleka

100 g čokolade

130 g margarina

5 kašika šećera

200 g krupno mlevenog lešnika

Lešnik rolnice

Lešnik rolnica kralj među slavskim sitnim kolačima

Koraci pripreme

priprema kore

Izmutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera,1 kesicu vanilin secera, tri žumanca i na kraju tri kašike brašna. Uzeti najveću tepsiju (onu od šporeta) i na pak papiru razliti smesu i staviti koru da se peče. Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi. Od preostalih sastojaka ispeći još jednu istu koru.

filovanje

Kada su se kore ohladile odmotati ih i premazati eurokremom.Svaku namazanu koru po dužini iseći na četiri dela.Svaki deo uviti u rolat.Sada svaki taj mali rolat iseći na rolnice željene veličine.

Prelivanje rolnica

Pripremiti preliv. U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu. Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi. Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv pa onda uvaljati u krupno mlevene lešnike. Ostaviti da se ohladi pa onda poslužiti.

Naši proizvodi

Lešnik rolnice

Lešnik rolnica kralj među slavskim sitnim kolačima

Koraci pripreme

priprema kore

Izmutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera,1 kesicu vanilin secera, tri žumanca i na kraju tri kašike brašna. Uzeti najveću tepsiju (onu od šporeta) i na pak papiru razliti smesu i staviti koru da se peče. Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi. Od preostalih sastojaka ispeći još jednu istu koru.

filovanje

Kada su se kore ohladile odmotati ih i premazati eurokremom.Svaku namazanu koru po dužini iseći na četiri dela.Svaki deo uviti u rolat.Sada svaki taj mali rolat iseći na rolnice željene veličine.

Prelivanje rolnica

Pripremiti preliv. U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu. Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi. Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv pa onda uvaljati u krupno mlevene lešnike. Ostaviti da se ohladi pa onda poslužiti.

Autor

Tanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept