1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
300 g eurokrema
300 ml mleka
100 g čokolade
130 g margarina
5 kašika šećera
200 g krupno mlevenog lešnika
Lešnik rolnica kralj među slavskim sitnim kolačima
Izmutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera,1 kesicu vanilin secera, tri žumanca i na kraju tri kašike brašna. Uzeti najveću tepsiju (onu od šporeta) i na pak papiru razliti smesu i staviti koru da se peče. Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi. Od preostalih sastojaka ispeći još jednu istu koru.
Kada su se kore ohladile odmotati ih i premazati eurokremom.Svaku namazanu koru po dužini iseći na četiri dela.Svaki deo uviti u rolat.Sada svaki taj mali rolat iseći na rolnice željene veličine.
Pripremiti preliv. U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu. Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi. Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv pa onda uvaljati u krupno mlevene lešnike. Ostaviti da se ohladi pa onda poslužiti.
Lešnik rolnica kralj među slavskim sitnim kolačima
Izmutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera,1 kesicu vanilin secera, tri žumanca i na kraju tri kašike brašna. Uzeti najveću tepsiju (onu od šporeta) i na pak papiru razliti smesu i staviti koru da se peče. Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi. Od preostalih sastojaka ispeći još jednu istu koru.
Kada su se kore ohladile odmotati ih i premazati eurokremom.Svaku namazanu koru po dužini iseći na četiri dela.Svaki deo uviti u rolat.Sada svaki taj mali rolat iseći na rolnice željene veličine.
Pripremiti preliv. U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu. Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi. Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv pa onda uvaljati u krupno mlevene lešnike. Ostaviti da se ohladi pa onda poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.