0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
300 g masti
300 g šećera
4 jaja
1 C prašak za pecivo
4 kašike mleka
brašno po potrebi
džem od šljiva po potrebi
mleko
ekstrakt od jagode
Umutiti jaja, šećer, mleko, mast i C prašak za pecivo pa ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga dodavati postepeno brašno i umesiti srednje tvrdo testo i odmah oblikovati kruškice.
Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Kad se ohlade svaku kruškicu izdubiti.
U smesu koju ste izdubili dodajte džem, promešajte, filujte i spajajte po dve kruškice.
U mleko dodati ekstrakt od jagode i svaku kruškicu potapati u mleko pa valjati u kristal šećer.
Umutiti jaja, šećer, mleko, mast i C prašak za pecivo pa ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga dodavati postepeno brašno i umesiti srednje tvrdo testo i odmah oblikovati kruškice.
Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Kad se ohlade svaku kruškicu izdubiti.
U smesu koju ste izdubili dodajte džem, promešajte, filujte i spajajte po dve kruškice.
U mleko dodati ekstrakt od jagode i svaku kruškicu potapati u mleko pa valjati u kristal šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.