burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Korpice sa voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo:

180 ml vode

3 jajeta

90 ml ulja

150 g brašna

Punjenje:

1 kesica C pudinga od vanile

1/2 l mleka

3-4 kašike šećera

100-150 g sezonskog bobičastog voća (jagode, maline, ribizle, borovnice, kupine)

1 kesica C bele šlag kreme

120 ml mleka

Korpice sa voćem

Koraci pripreme

U provrelu vodu sa uljem sipati brašno i izmešati u glatku smesu. Prebaciti testo u drugu posudu i ostaviti desetak minuta da se prohladi.

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i penasto umutiti - možete mutiti i mikserom žicama za testo na najmanjoj brzini.

Pomoću špric kese sa malim otvorom, u papirne korpice u modle za mafine, formirati korpice: popuniti dno u krug i još uz ivice izvesti dva kruga jedan preko drugog kao stranice korpice.

Potrebna su vam dva pleha za mafine (24 korpice).

Zagrejati rernu na 240-250 stepeni. Peći korpice na toj temperaturi 5 minuta, i onda smanjiti na 220 stepeni i peći još 15-ak minuta.

Pazite da vam ne pregore, ali ne smete otvarati rernu dok se peku.

Puding skuvati po uputstvu na kesici, prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se ohladi.

Prohlađene korpice puniti pudingom, dodati voće i preko šlag kremu umućenu po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Korpice sa voćem

Koraci pripreme

U provrelu vodu sa uljem sipati brašno i izmešati u glatku smesu. Prebaciti testo u drugu posudu i ostaviti desetak minuta da se prohladi.

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i penasto umutiti - možete mutiti i mikserom žicama za testo na najmanjoj brzini.

Pomoću špric kese sa malim otvorom, u papirne korpice u modle za mafine, formirati korpice: popuniti dno u krug i još uz ivice izvesti dva kruga jedan preko drugog kao stranice korpice.

Potrebna su vam dva pleha za mafine (24 korpice).

Zagrejati rernu na 240-250 stepeni. Peći korpice na toj temperaturi 5 minuta, i onda smanjiti na 220 stepeni i peći još 15-ak minuta.

Pazite da vam ne pregore, ali ne smete otvarati rernu dok se peku.

Puding skuvati po uputstvu na kesici, prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se ohladi.

Prohlađene korpice puniti pudingom, dodati voće i preko šlag kremu umućenu po uputstvu na kesici.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept