0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
150 g ovsenih pahuljica
300 ml mleka
2 banane
2 jaja
100 g čokolade za kuvanje
Ovaj ukusan, jednostavan i zdrav kolač je bez šećera, brašna i masnoća a sočnost i vlažnost mu daju banane. Ovsene pahuljice su izuzetno korisne za naš organizam i to je razlog zašto vam predlažem da ga i vi isprobate i verujem da se nećete pokajati.
Potopite ovsene pahuljice u toplom mleku i ostavite da omekšaju, tj. upiju mleko.
Posebno viljuškom izgnječite banane.
U sud stavite jaja, dodajte izgnječene banane, kakao, vanilu, prašak za pecivo , sve izmešajte žicom pa dodajte smesu sa pahuljicama. Ponovo sve dobro izmešajte pa preručite u okrugli pleh prečnika 22 cm ili u pravougaoni kalup (kao ja). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko pola sata.
Pečen i prohlađen kolač prelijte glazurom od čokolade (otopite na pari čokoladu sa uljem).
Ovaj ukusan, jednostavan i zdrav kolač je bez šećera, brašna i masnoća a sočnost i vlažnost mu daju banane. Ovsene pahuljice su izuzetno korisne za naš organizam i to je razlog zašto vam predlažem da ga i vi isprobate i verujem da se nećete pokajati.
Potopite ovsene pahuljice u toplom mleku i ostavite da omekšaju, tj. upiju mleko.
Posebno viljuškom izgnječite banane.
U sud stavite jaja, dodajte izgnječene banane, kakao, vanilu, prašak za pecivo , sve izmešajte žicom pa dodajte smesu sa pahuljicama. Ponovo sve dobro izmešajte pa preručite u okrugli pleh prečnika 22 cm ili u pravougaoni kalup (kao ja). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko pola sata.
Pečen i prohlađen kolač prelijte glazurom od čokolade (otopite na pari čokoladu sa uljem).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.