burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kolač sa ovsenim pahuljicama i bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Smesa:

150 g ovsenih pahuljica

300 ml mleka

2 banane

2 jaja

1 kesica C Vanilin šećer

2 kašika C Kakao prah

100 g čokolade za kuvanje

2 kašičice kašičica C Prašak za pecivo

Kolač sa ovsenim pahuljicama i bananama

Ovaj ukusan, jednostavan i zdrav kolač je bez šećera, brašna i masnoća a sočnost i vlažnost mu daju banane. Ovsene pahuljice su izuzetno korisne za naš organizam i to je razlog zašto vam predlažem da ga i vi isprobate i verujem da se nećete pokajati.

Koraci pripreme

Smesa:

Potopite ovsene pahuljice u toplom mleku i ostavite da omekšaju, tj. upiju mleko.
Posebno viljuškom izgnječite banane.
U sud stavite jaja, dodajte izgnječene banane, kakao, vanilu, prašak za pecivo , sve izmešajte žicom pa dodajte smesu sa pahuljicama. Ponovo sve dobro izmešajte pa preručite u okrugli pleh prečnika 22 cm ili u pravougaoni kalup (kao ja). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko pola sata.
Pečen i prohlađen kolač prelijte glazurom od čokolade (otopite na pari čokoladu sa uljem).

Naši proizvodi

Kolač sa ovsenim pahuljicama i bananama

Ovaj ukusan, jednostavan i zdrav kolač je bez šećera, brašna i masnoća a sočnost i vlažnost mu daju banane. Ovsene pahuljice su izuzetno korisne za naš organizam i to je razlog zašto vam predlažem da ga i vi isprobate i verujem da se nećete pokajati.

Koraci pripreme

Smesa:

Potopite ovsene pahuljice u toplom mleku i ostavite da omekšaju, tj. upiju mleko.
Posebno viljuškom izgnječite banane.
U sud stavite jaja, dodajte izgnječene banane, kakao, vanilu, prašak za pecivo , sve izmešajte žicom pa dodajte smesu sa pahuljicama. Ponovo sve dobro izmešajte pa preručite u okrugli pleh prečnika 22 cm ili u pravougaoni kalup (kao ja). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko pola sata.
Pečen i prohlađen kolač prelijte glazurom od čokolade (otopite na pari čokoladu sa uljem).

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept