0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
3
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
3
150 g mleveni keks
1 kašika nutela
50 g maslac
50 ml mleko
2 komada malo žumance
400 ml mleko
120 g šećer
80 g brašno
70 g maslac
Brza i veoma ukusna poslastica.
Za podlogu:6 komada papirnih korpica rasporediti u kalup za mafine.
U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati nutelu,mleko,otopljeni maslac i izmešati.
Pripremljenu smesu rasporediti u papirne korpice i utapkati kako bi se formirala podloga.
Za fil:U šerpu usiti 300 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer,C vanilin šećer i brašno,dodati 100 ml hladnog mleka te izmiksati i dodati u vrijuće mleko.
Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu te skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati maslac i dobro umutiti mikserom.Na kraju dodati C kokos i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pripremljeni fil rasporediti preko podloge od keksa.
Posuti C kokosom,blago utapkati prstima i ostaviti u frižider da odstoje dok se ne stegnu.
Izvaditi iz korpica,složiti na tacnu,dekorisati po svom izboru i poslužiti.
Brza i veoma ukusna poslastica.
Za podlogu:6 komada papirnih korpica rasporediti u kalup za mafine.
U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati nutelu,mleko,otopljeni maslac i izmešati.
Pripremljenu smesu rasporediti u papirne korpice i utapkati kako bi se formirala podloga.
Za fil:U šerpu usiti 300 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer,C vanilin šećer i brašno,dodati 100 ml hladnog mleka te izmiksati i dodati u vrijuće mleko.
Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu te skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati maslac i dobro umutiti mikserom.Na kraju dodati C kokos i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pripremljeni fil rasporediti preko podloge od keksa.
Posuti C kokosom,blago utapkati prstima i ostaviti u frižider da odstoje dok se ne stegnu.
Izvaditi iz korpica,složiti na tacnu,dekorisati po svom izboru i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.