burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija3

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3

Sastojci

Za podlogu:

150 g mleveni keks

1 kašika nutela

50 g maslac

50 ml mleko

Za fil:

2 komada malo žumance

400 ml mleko

120 g šećer

1 kesica C Vanilin šećer

80 g brašno

70 g maslac

80 g C Kokosovo brašno

I još:

vrlo malo C Kokosovo brašno

Kokos kolač

Brza i veoma ukusna poslastica.

Koraci pripreme

1

Za podlogu:6 komada papirnih korpica rasporediti u kalup za mafine.

2

U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati nutelu,mleko,otopljeni maslac i izmešati.

3

Pripremljenu smesu rasporediti u papirne korpice i utapkati kako bi se formirala podloga.

4

Za fil:U šerpu usiti 300 ml mleka i staviti na vatru da provri.

5

Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer,C vanilin šećer i brašno,dodati 100 ml hladnog mleka te izmiksati i dodati u vrijuće mleko.

6

Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu te skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.

7

U ohlađen fil dodati maslac i dobro umutiti mikserom.Na kraju dodati C kokos i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

8

Pripremljeni fil rasporediti preko podloge od keksa.

9

Posuti C kokosom,blago utapkati prstima i ostaviti u frižider da odstoje dok se ne stegnu.

10

Izvaditi iz korpica,složiti na tacnu,dekorisati po svom izboru i poslužiti.

Naši proizvodi

Kokos kolač

Brza i veoma ukusna poslastica.

Koraci pripreme

1

Za podlogu:6 komada papirnih korpica rasporediti u kalup za mafine.

2

U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati nutelu,mleko,otopljeni maslac i izmešati.

3

Pripremljenu smesu rasporediti u papirne korpice i utapkati kako bi se formirala podloga.

4

Za fil:U šerpu usiti 300 ml mleka i staviti na vatru da provri.

5

Zasebno mikserom umutiti žumanca,šećer,C vanilin šećer i brašno,dodati 100 ml hladnog mleka te izmiksati i dodati u vrijuće mleko.

6

Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu te skloniti sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.

7

U ohlađen fil dodati maslac i dobro umutiti mikserom.Na kraju dodati C kokos i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

8

Pripremljeni fil rasporediti preko podloge od keksa.

9

Posuti C kokosom,blago utapkati prstima i ostaviti u frižider da odstoje dok se ne stegnu.

10

Izvaditi iz korpica,složiti na tacnu,dekorisati po svom izboru i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept