burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija36 komada

Kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
36 komada

Sastojci

oko 1 kg brašna

1 paketić svežeg kvasca

2 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 jaja

2 dl vode

4 dl mleka

2 dl ulja

oko 300 ml mleka

1 C puding od vanile

1 jaje

Kiflice

Koraci pripreme

Skuvati puding u 300 ml mleka i ostaviti da se ohladi. Za to vreme u veću posudu sipati 4dl toplog mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i 2 kašike brašna, blago promešati varjačom, pokriti i ostaviti na toplom 10 minuta.

Zatim dodati toplu vodu, so, 2 jaja i pola mere brašna, mešati varjačom i kad se lepo sjedini dodati ulje, ostaviti 2-3 kašike ulja za posle.

Dodati brašna po potrebi i dalje mešajuci, kad masa postane čvršća dodati ostatak brašna i mesiti rukom. Testo ne bi trebalo biti tvrdo ni previše meko.

Dodati jos brašna ako bude potrebno. Kada se prestane lepiti za prste, preliti testo sa ostatkom ulja, blago premesiti i ostaviti na toplom da raste, nekih pola sata.

Uključiti rernu na 250 stepeni.

Testo podeliti na 2 dela. Na pobrasnjanoj podlozi rastanjiti testo u krug debljine 1cm, iseći u 16 trouglova i na svaki kraj staviti ohladjen puding i zarolati kiflicu.

U podmazan pleh slagati kiflice i premazati sa jajetom, po želji i susam. Isto uraditi sa drugom polovinom testa.

Ostaviti da narastu nekih pola sata. Rernu smanjiti na 180 stepeni i peći 20-25 min, zavisno od rerne.

Gotove su kad porumene. Izvaditi iz rerne, prekriti krpom i preko krpe staviti kesu. Kiflice ce biti mekše.

Naši proizvodi

Kiflice

Koraci pripreme

Skuvati puding u 300 ml mleka i ostaviti da se ohladi. Za to vreme u veću posudu sipati 4dl toplog mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i 2 kašike brašna, blago promešati varjačom, pokriti i ostaviti na toplom 10 minuta.

Zatim dodati toplu vodu, so, 2 jaja i pola mere brašna, mešati varjačom i kad se lepo sjedini dodati ulje, ostaviti 2-3 kašike ulja za posle.

Dodati brašna po potrebi i dalje mešajuci, kad masa postane čvršća dodati ostatak brašna i mesiti rukom. Testo ne bi trebalo biti tvrdo ni previše meko.

Dodati jos brašna ako bude potrebno. Kada se prestane lepiti za prste, preliti testo sa ostatkom ulja, blago premesiti i ostaviti na toplom da raste, nekih pola sata.

Uključiti rernu na 250 stepeni.

Testo podeliti na 2 dela. Na pobrasnjanoj podlozi rastanjiti testo u krug debljine 1cm, iseći u 16 trouglova i na svaki kraj staviti ohladjen puding i zarolati kiflicu.

U podmazan pleh slagati kiflice i premazati sa jajetom, po želji i susam. Isto uraditi sa drugom polovinom testa.

Ostaviti da narastu nekih pola sata. Rernu smanjiti na 180 stepeni i peći 20-25 min, zavisno od rerne.

Gotove su kad porumene. Izvaditi iz rerne, prekriti krpom i preko krpe staviti kesu. Kiflice ce biti mekše.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept