burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme80 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Kiflice sa šećernim sirupom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
80 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

oko 650 g brašna za kisela testa

1 jaje

200 ml mleka

100 ml jogurta

200 ml ulja

30 g svežeg kvasca

prstohvat soli

80 g šećera plus 150 g za sirup

1 burbon vanila aromatizovani šećer

1 C vanilin šećer

200 ml vode

po potrebi džema

po potrebi C kokosovog brašna

Kiflice sa šećernim sirupom

Koraci pripreme

Izmrviti kvasac u toplom mleku, dodati 80 g šećera i 1 kašičicu brašna i ostaviti da nadođe.

Prosejati brašno, pa u pola količine staviti so i promešati, dodati fermentisan kvasac, jaje i jogurt sobne temperature, ulje, promešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti glatko testo. Posuti ga brašnom, pokriti krpom i ostaviti da se duplira.

Nadošlo testo kratko premesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku jufku razviti i iseći na 8 trouglova. Umesto razvijanja jufki i sečenja trouglova, od jufki se mogu vaditi kuglice veličine oraha i razviti u elipsast oblik, pa onda puniti sa po 1 kašičicom gušćeg džema po želji. Prethodno svaki trougao ili elipsu zaseći pri dnu na nekoliko mesta, pa filovati i uvijati kiflice. Paziti da kiflice budu sa svih strana dobro uvijene kako džem eventualno ne bi iscureo.

Kiflice ostaviti da odstoje 15-ak minuta, za koje vreme zagrejati rernu na 200 - 220 stepeni C. Kiflice staviti na papir za pečenje i peći ih dok blago ne porumene.

Kratko prokuvati 150 g šećera sa vodom, C vanilin šećerom i burbon vanilom.

Pečene kiflice umočiti u sirup i uvaljati u C kokosovo brašno.

Naši proizvodi

Kiflice sa šećernim sirupom

Koraci pripreme

Izmrviti kvasac u toplom mleku, dodati 80 g šećera i 1 kašičicu brašna i ostaviti da nadođe.

Prosejati brašno, pa u pola količine staviti so i promešati, dodati fermentisan kvasac, jaje i jogurt sobne temperature, ulje, promešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti glatko testo. Posuti ga brašnom, pokriti krpom i ostaviti da se duplira.

Nadošlo testo kratko premesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku jufku razviti i iseći na 8 trouglova. Umesto razvijanja jufki i sečenja trouglova, od jufki se mogu vaditi kuglice veličine oraha i razviti u elipsast oblik, pa onda puniti sa po 1 kašičicom gušćeg džema po želji. Prethodno svaki trougao ili elipsu zaseći pri dnu na nekoliko mesta, pa filovati i uvijati kiflice. Paziti da kiflice budu sa svih strana dobro uvijene kako džem eventualno ne bi iscureo.

Kiflice ostaviti da odstoje 15-ak minuta, za koje vreme zagrejati rernu na 200 - 220 stepeni C. Kiflice staviti na papir za pečenje i peći ih dok blago ne porumene.

Kratko prokuvati 150 g šećera sa vodom, C vanilin šećerom i burbon vanilom.

Pečene kiflice umočiti u sirup i uvaljati u C kokosovo brašno.

Autor

Olivera

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept