0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
oko 90 minuta
Lako se priprema
20 kiflica
Vreme pripreme:
oko 90 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 kiflica
700-800 g brašna
3 šoljice (za crnu kafu) vode
1 šoljica ulja
1 kockica svežeg kvasca
1 C prašak za pecivo
malo soli
250 g margarina
100 g šećera
2 C vanilin šećera
Eurokrem po potrebi
U šoljici mlake vode rastopi kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna Ostaviti ga da nadođe
U posu za mešanje sipati brašno, a u sredini napraviti udubljenje.
Brašnu dodati šećer, C vanilin šećer, malo soli, ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac.
Postepeno dodavati mešavinu mlake i kisele vode i mestima dok se ne dobije glatko, kompletno testo. Ostaviti da naraste.
Margarin staviti u frižideru da se lakše može rendati.
Naraslo testo premesti a zatim razviće oklagijom.od gore narediti 1/4 margarina. Zatim testo uviti kao pismo.
Postupak ponoviti još tri puta.
Uviti u providnu foliju i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Razvući jednu veliku koru i iseći na četvrtine a zatim seći unakrsno na komade željene veličine.
Na svaki deo staviti eurokrem i uviti kiflice.
Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.
U šoljici mlake vode rastopi kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna Ostaviti ga da nadođe
U posu za mešanje sipati brašno, a u sredini napraviti udubljenje.
Brašnu dodati šećer, C vanilin šećer, malo soli, ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac.
Postepeno dodavati mešavinu mlake i kisele vode i mestima dok se ne dobije glatko, kompletno testo. Ostaviti da naraste.
Margarin staviti u frižideru da se lakše može rendati.
Naraslo testo premesti a zatim razviće oklagijom.od gore narediti 1/4 margarina. Zatim testo uviti kao pismo.
Postupak ponoviti još tri puta.
Uviti u providnu foliju i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Razvući jednu veliku koru i iseći na četvrtine a zatim seći unakrsno na komade željene veličine.
Na svaki deo staviti eurokrem i uviti kiflice.
Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.