burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Kiflice sa C pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Testo:

500 g brašna

1/2 kockice kvasca

1 kesica C praška za pecivo

200 ml toplog mleka

3 supene kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

100 ml ulja

1/2 supene kašike sirćeta

1 prstohvat soli

1 jaje

C puding

Kiflice sa C pudingom

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.

Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.

250 ml mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešati prah za C puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.

Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.

Na vrh staviti kašičicu pudinga.

Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.

Formirane kiflice re]ati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kiflice sa C pudingom

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.

Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.

250 ml mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešati prah za C puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.

Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.

Na vrh staviti kašičicu pudinga.

Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.

Formirane kiflice re]ati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept