0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
500 g brašna
1/2 kockice kvasca
1 kesica C praška za pecivo
200 ml toplog mleka
3 supene kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 ml ulja
1/2 supene kašike sirćeta
1 prstohvat soli
1 jaje
C puding
U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.
Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.
250 ml mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešati prah za C puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.
Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.
Na vrh staviti kašičicu pudinga.
Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.
Formirane kiflice re]ati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.
Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu.
U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.
Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.
250 ml mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešati prah za C puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.
Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.
Na vrh staviti kašičicu pudinga.
Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.
Formirane kiflice re]ati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.
Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.