0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30-40 ježića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-40 ježića
2 kašike masti
1 čaša (vinska) mleka
1 čaša (vinska) vode
1 celo jaje
2 žumanceta
5 g kvasca ili 1 C prašak za pecivo
200-300 g brašna
100 g šećera
300 g šećera
300 ml vode
mleveni orasi
Mast i šećer ulupati, dodati brašno, mleko, kvasac ili C prašak za pecivo, celo jaje i 2 žumanca.
Zamesiti mekše testo tako da se mogu praviti kuglice (velićina zavisi od vaše želje).
Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Pečene kuglice potopiti u topli sirup i uvaljati u mlevene orahe.
Mast i šećer ulupati, dodati brašno, mleko, kvasac ili C prašak za pecivo, celo jaje i 2 žumanca.
Zamesiti mekše testo tako da se mogu praviti kuglice (velićina zavisi od vaše želje).
Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Pečene kuglice potopiti u topli sirup i uvaljati u mlevene orahe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.