burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija32

Hrskave rafaelo napolitanke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
32

Sastojci

Fil:

250 ml vode

250 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

350 g margarina

400 g C Zamena za mleko u prahu

150 g mlevenih pečenih badema

75 g mlevenog keksa

150 g C Kokosovo brašno

Dodatno

4 kesica C Oblande

Hrskave rafaelo napolitanke

Neodoljivo ukusne.

Koraci pripreme

Fil:

Sipajte u šerpu vodu, šećer i vanilin šećer pa prokuvajte par minuta dok se sav šećer ne otopi. Smanjite vatru, dodajte margarin iseckan na kockice i mešajte žicom dok se ne otopi. Skinite sa vatre.
Potom dodajte zamenu za mleko u prahu, postepeno sipajući malo po malo i sve vreme mešajući žicom da se ne bi stvorile grudvice. Mešajte da se dobije gladak i ujednačen fil, pa da podelite na dva dela tako da jedan iznosi 1/3 a drugi 2/3 ukupne količine.
U manji deo dodajte mlevene pečene bademe i keks pa kašikom dobro promešajte. U veći deo fila dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte. Oba fila stavite u frižider da se malo stegnu tako da dobiju fino mazivu konzistenciju.

Slaganje:

Stavite na tacnu prvi list oblande sa krupnim kockicama okrenutim prema gore, pa nanesite polovinu kokos fila. Poklopite drugim listom oblande i premažite filom od badema. Stavite sledeći list oblande i rasporedite ostatak kokos fila, i na kraju poklopite četvrtim listom oblande sa sitnim kockicama prema gore. Pritisnite prstima, opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najmanje par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na štanglice željene veličine.
Prijatno!

Naši proizvodi

Hrskave rafaelo napolitanke

Neodoljivo ukusne.

Koraci pripreme

Fil:

Sipajte u šerpu vodu, šećer i vanilin šećer pa prokuvajte par minuta dok se sav šećer ne otopi. Smanjite vatru, dodajte margarin iseckan na kockice i mešajte žicom dok se ne otopi. Skinite sa vatre.
Potom dodajte zamenu za mleko u prahu, postepeno sipajući malo po malo i sve vreme mešajući žicom da se ne bi stvorile grudvice. Mešajte da se dobije gladak i ujednačen fil, pa da podelite na dva dela tako da jedan iznosi 1/3 a drugi 2/3 ukupne količine.
U manji deo dodajte mlevene pečene bademe i keks pa kašikom dobro promešajte. U veći deo fila dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte. Oba fila stavite u frižider da se malo stegnu tako da dobiju fino mazivu konzistenciju.

Slaganje:

Stavite na tacnu prvi list oblande sa krupnim kockicama okrenutim prema gore, pa nanesite polovinu kokos fila. Poklopite drugim listom oblande i premažite filom od badema. Stavite sledeći list oblande i rasporedite ostatak kokos fila, i na kraju poklopite četvrtim listom oblande sa sitnim kockicama prema gore. Pritisnite prstima, opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najmanje par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na štanglice željene veličine.
Prijatno!

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept