0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
32
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
32
250 ml vode
250 g šećera
350 g margarina
400 g C Zamena za mleko u prahu
150 g mlevenih pečenih badema
75 g mlevenog keksa
Neodoljivo ukusne.
Sipajte u šerpu vodu, šećer i vanilin šećer pa prokuvajte par minuta dok se sav šećer ne otopi. Smanjite vatru, dodajte margarin iseckan na kockice i mešajte žicom dok se ne otopi. Skinite sa vatre.
Potom dodajte zamenu za mleko u prahu, postepeno sipajući malo po malo i sve vreme mešajući žicom da se ne bi stvorile grudvice. Mešajte da se dobije gladak i ujednačen fil, pa da podelite na dva dela tako da jedan iznosi 1/3 a drugi 2/3 ukupne količine.
U manji deo dodajte mlevene pečene bademe i keks pa kašikom dobro promešajte. U veći deo fila dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte. Oba fila stavite u frižider da se malo stegnu tako da dobiju fino mazivu konzistenciju.
Stavite na tacnu prvi list oblande sa krupnim kockicama okrenutim prema gore, pa nanesite polovinu kokos fila. Poklopite drugim listom oblande i premažite filom od badema. Stavite sledeći list oblande i rasporedite ostatak kokos fila, i na kraju poklopite četvrtim listom oblande sa sitnim kockicama prema gore. Pritisnite prstima, opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najmanje par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na štanglice željene veličine.
Prijatno!
Neodoljivo ukusne.
Sipajte u šerpu vodu, šećer i vanilin šećer pa prokuvajte par minuta dok se sav šećer ne otopi. Smanjite vatru, dodajte margarin iseckan na kockice i mešajte žicom dok se ne otopi. Skinite sa vatre.
Potom dodajte zamenu za mleko u prahu, postepeno sipajući malo po malo i sve vreme mešajući žicom da se ne bi stvorile grudvice. Mešajte da se dobije gladak i ujednačen fil, pa da podelite na dva dela tako da jedan iznosi 1/3 a drugi 2/3 ukupne količine.
U manji deo dodajte mlevene pečene bademe i keks pa kašikom dobro promešajte. U veći deo fila dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte. Oba fila stavite u frižider da se malo stegnu tako da dobiju fino mazivu konzistenciju.
Stavite na tacnu prvi list oblande sa krupnim kockicama okrenutim prema gore, pa nanesite polovinu kokos fila. Poklopite drugim listom oblande i premažite filom od badema. Stavite sledeći list oblande i rasporedite ostatak kokos fila, i na kraju poklopite četvrtim listom oblande sa sitnim kockicama prema gore. Pritisnite prstima, opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne najmanje par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na štanglice željene veličine.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.