burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Dugmići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

smesa

300 g mlevenog keksa

200 g margarina

100 g čokolade

1 kašičica exstrat ruma

200 ml mleka

100 g mleveni lešnik

100 g C Kokosovo brašno

200 ml slatke pavlake

100 g bele čokolade

1 kesica C Vanilin šećer

5 kašika C Šećer u prahu

1 kesica šarenih mrvica

Dugmići

Jednostavan kolač,koji veoma dekorativno izgleda

Koraci pripreme

priprema smese

Izmutiti margarin sa šećeromu prahu i vanilin šećerom. Dodati istopljenu čokoladu (i malo prohladjenu, da ne bude vruća). Siupati rum i keks pa postepeno dodavati mleko da se napravi smesa koja neće biti previše lepljiva.

Pravljenje loptica

Praviti male loptice, a u svakoj napraviti udubljenje. Uvaljati pola u kokos, a pola u mlevene lešnike.

Pravljenje dugmića

Slatku pavlaku ugrejati da bude vruća pa preliti preko izlomljene bele čokolade, sve lepo mešati dok se čokolada ne istopi i sve se lepo sjedini. Ostaviti da se malo prohladi, da se čokolada malo zgusne, da ne bi bila previše retka, da ne bi iscurela.

Dekoracija

Kad je čokolada počela da se steže, a još uvek je u tečnom stanju, napuniti udubljenja u kuglicama. U svaku staviti po malo šarenih mrvica i ostaviti u frižider da se stegne.

Dugmići

Jednostavan kolač,koji veoma dekorativno izgleda

Koraci pripreme

priprema smese

Izmutiti margarin sa šećeromu prahu i vanilin šećerom. Dodati istopljenu čokoladu (i malo prohladjenu, da ne bude vruća). Siupati rum i keks pa postepeno dodavati mleko da se napravi smesa koja neće biti previše lepljiva.

Pravljenje loptica

Praviti male loptice, a u svakoj napraviti udubljenje. Uvaljati pola u kokos, a pola u mlevene lešnike.

Pravljenje dugmića

Slatku pavlaku ugrejati da bude vruća pa preliti preko izlomljene bele čokolade, sve lepo mešati dok se čokolada ne istopi i sve se lepo sjedini. Ostaviti da se malo prohladi, da se čokolada malo zgusne, da ne bi bila previše retka, da ne bi iscurela.

Dekoracija

Kad je čokolada počela da se steže, a još uvek je u tečnom stanju, napuniti udubljenja u kuglicama. U svaku staviti po malo šarenih mrvica i ostaviti u frižider da se stegne.

Autor

Tanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept