burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Čupavci sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Sastojci za čupavce

3 komad jaja

120 g šećera

1 komad vanilin šećera C

100 ml ulja

150 ml mleka

200 g brašna

1 komad prašak za pecivo C

125 g margarina ili maslaca

100 g čokolade za kuvanje

50 g šećera

250 ml mleka

100 g kokosa C

Čupavci sa kokosom

Za biskvit: 3 jaja 150 g sećera'-ja stavljam 110-120 g 1 vanilin C sećer 100 ml ulja 150 ml mleka 200g brašna 1 prašak za pecivo C Za umak 125 margarina 100g čokolade za kuvanje 50 g šećera 150ml mleka Za posip 100g kokosa C Odvojiti belanca od žumanca, ulupati ih sa šećerom i vanilin šećerom i dodati žumanca pa ulje, pa mleko a zatim brasno i prasak za pecivo. U pleh sa pek papirom simati smesu i peci 15'tak minuta zavisi od rerne.Kad se ohladi biskvit iseci na kocke. Margarin,čokoladu i mleko staviti da provri jedan ključ. U ovaj preliv umakati sa svih strana kocku i uvaljati u kokos.

Koraci pripreme

Koraci za pripremu kokos čupavaca

Odvojiti belanca od žumanca, ulupati ih sa šećerom i vanilin šećerom i dodati žumanca pa ulje, pa mleko a zatim brasno i prasak za pecivo. U pleh sa pek papirom simati smesu i peci 15'tak minuta zavisi od rerne.Kad se ohladi biskvit iseci na kocke.
Margarin,čokoladu i mleko staviti da provri jedan ključ. U ovaj preliv umakati sa svih strana kocku i uvaljati u kokos.

Čupavci sa kokosom

Za biskvit: 3 jaja 150 g sećera'-ja stavljam 110-120 g 1 vanilin C sećer 100 ml ulja 150 ml mleka 200g brašna 1 prašak za pecivo C Za umak 125 margarina 100g čokolade za kuvanje 50 g šećera 150ml mleka Za posip 100g kokosa C Odvojiti belanca od žumanca, ulupati ih sa šećerom i vanilin šećerom i dodati žumanca pa ulje, pa mleko a zatim brasno i prasak za pecivo. U pleh sa pek papirom simati smesu i peci 15'tak minuta zavisi od rerne.Kad se ohladi biskvit iseci na kocke. Margarin,čokoladu i mleko staviti da provri jedan ključ. U ovaj preliv umakati sa svih strana kocku i uvaljati u kokos.

Koraci pripreme

Koraci za pripremu kokos čupavaca

Odvojiti belanca od žumanca, ulupati ih sa šećerom i vanilin šećerom i dodati žumanca pa ulje, pa mleko a zatim brasno i prasak za pecivo. U pleh sa pek papirom simati smesu i peci 15'tak minuta zavisi od rerne.Kad se ohladi biskvit iseci na kocke.
Margarin,čokoladu i mleko staviti da provri jedan ključ. U ovaj preliv umakati sa svih strana kocku i uvaljati u kokos.

Autor

Antonela Nikolajevic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept