0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
13 kašika mleka
14 kašika ulja
23 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
20 kašika šećera
1/2 l mleka
150 g čokolade
4 kašike šećera
300 g C kokosa
U jednu veću posudu dodati jaja, mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i šećer.
Sve to mutiti dok se dobro ne sjedini. Smesu sipati u pleh i staviti da se peče na 220 C nekih 15-20 min.
Za to vreme sipati 1/2 mleka, dodati 4 kašike šećera i 150 g čokolade.
Kada se sve istopi skloniti sa šporeta i ostaviti da se hladi.
Kada se kora ispeče, iseći na kocke i ostaviti da se ohladi.
Kocke utapati u prethodno istopljeno mleko i čokoladu, a zatim valjati u C kokos.
U jednu veću posudu dodati jaja, mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i šećer.
Sve to mutiti dok se dobro ne sjedini. Smesu sipati u pleh i staviti da se peče na 220 C nekih 15-20 min.
Za to vreme sipati 1/2 mleka, dodati 4 kašike šećera i 150 g čokolade.
Kada se sve istopi skloniti sa šporeta i ostaviti da se hladi.
Kada se kora ispeče, iseći na kocke i ostaviti da se ohladi.
Kocke utapati u prethodno istopljeno mleko i čokoladu, a zatim valjati u C kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.