burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Kora/biskvit:

3 jaja

200 ml ulja

200 g šećera

300 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

100 ml mleka

Umak od čokolade:

200 g čokolade

250 g margarina

200 ml mleka

1 čaša šećera

200-250 g C kokosa

Čupavci

Koraci pripreme

Pripremiti testo:
Od jaja odvojiti belanca i žumanaca. Belance dobro umutiti mikserom, pa dodati šećer, pa jos malo mutiti, dodati žumanca.

Smanjiti brznu na mikseru i dodati mleko i ulje. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, dodati u masu i lagano promešati kašikom da masa ne padne.

Pleh 25x30 cm obložite pek papirom. Pecite biskvit na 200 stepeni dok ne porumeni. Prevrnite na žicu i ostavite da se ohladi ili po želji.

Ohlađenu koru iseći na kocke. Na šporet u dublju šerpicu staviti margarin da se otopi, dodati čokoladu, kada se sve istopi dodajte šećer, pa mleko i ostavite da provri. Sklonite sa vatre. U činiju sipajte C kokos.

Uzmite 2 viljuške, jednom ćete umakati kocke u čokoladu i ostaviti malo na viljušci da okapa čokolada nakon umakanja, a drugom ćete posipati kokos.

Ređajte na tacnu i stavite u frižider da se ohladi.

Naši proizvodi

Čupavci

Koraci pripreme

Pripremiti testo:
Od jaja odvojiti belanca i žumanaca. Belance dobro umutiti mikserom, pa dodati šećer, pa jos malo mutiti, dodati žumanca.

Smanjiti brznu na mikseru i dodati mleko i ulje. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, dodati u masu i lagano promešati kašikom da masa ne padne.

Pleh 25x30 cm obložite pek papirom. Pecite biskvit na 200 stepeni dok ne porumeni. Prevrnite na žicu i ostavite da se ohladi ili po želji.

Ohlađenu koru iseći na kocke. Na šporet u dublju šerpicu staviti margarin da se otopi, dodati čokoladu, kada se sve istopi dodajte šećer, pa mleko i ostavite da provri. Sklonite sa vatre. U činiju sipajte C kokos.

Uzmite 2 viljuške, jednom ćete umakati kocke u čokoladu i ostaviti malo na viljušci da okapa čokolada nakon umakanja, a drugom ćete posipati kokos.

Ređajte na tacnu i stavite u frižider da se ohladi.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept