0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-25
4 jaja
250 ml ulja
200 ml mleka
250 g šećera
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
umak od čokolade
150 g čokolade
250 g margarina
1 čaša šećera
200 ml mleka
250 g C kokosa
Odvojiti belanca od žumanca, belanca dobro umutiti, dodavati šećer i na kraju žumanca.
Dodati mleko i ulje i dobro sve umutiti. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, pa dodati i lagano varjačom pomešati.
Staviti papir za pečenje u pleh i sipati smesu, peći na 200 C 20-25 min. ili dok ne porumeni.
Koru iseći na kocke da se hladi, a u šerpi istopiti margarin, dodati čokoladu i kada se otopi dodati šećer, mleko i ostaviti da provri.
Skloniti sa vatre, pa svaku kocku umakati u tu smesu.
Posle uvaljati u C kokos i ostaviti da se hladi.
Odvojiti belanca od žumanca, belanca dobro umutiti, dodavati šećer i na kraju žumanca.
Dodati mleko i ulje i dobro sve umutiti. Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, pa dodati i lagano varjačom pomešati.
Staviti papir za pečenje u pleh i sipati smesu, peći na 200 C 20-25 min. ili dok ne porumeni.
Koru iseći na kocke da se hladi, a u šerpi istopiti margarin, dodati čokoladu i kada se otopi dodati šećer, mleko i ostaviti da provri.
Skloniti sa vatre, pa svaku kocku umakati u tu smesu.
Posle uvaljati u C kokos i ostaviti da se hladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.