burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za biskvit:

4 jajeta

10 kašika šećera

100 ml ulja

16 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

Preliv:

200 ml mleka

250 g čokolade za kuvanje

150 g margarina

150 g šećera

100 g C kokosa

Čupavci

Koraci pripreme

Ulupajte belanca pa dodajte šećer, kašiku po kašiku.

Dodajte žumanca jedno po jedno uz mućenje. Dodajte mleko pa sjedinite. Dodati ulje.

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.

Smesu izlijte u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni.

Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Nemojte vreo jer će se kruniti, bolje je kad malo se prohladi.

Spojite margarin i mleko i stavite da se lagano tope. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer pa nastavite otapanje uz mešanje.

Kad se otopilo i provrilo, ostavite još 2-3 minute, pa skinite i prohladite. Ohlađene kockice uvaljajte u ovaj sirup pa u kokos.

Isecite okrajke pre sečenja kockica da bi vam sve bile lepe i jednake.

Naši proizvodi

Čupavci

Koraci pripreme

Ulupajte belanca pa dodajte šećer, kašiku po kašiku.

Dodajte žumanca jedno po jedno uz mućenje. Dodajte mleko pa sjedinite. Dodati ulje.

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.

Smesu izlijte u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni.

Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Nemojte vreo jer će se kruniti, bolje je kad malo se prohladi.

Spojite margarin i mleko i stavite da se lagano tope. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer pa nastavite otapanje uz mešanje.

Kad se otopilo i provrilo, ostavite još 2-3 minute, pa skinite i prohladite. Ohlađene kockice uvaljajte u ovaj sirup pa u kokos.

Isecite okrajke pre sečenja kockica da bi vam sve bile lepe i jednake.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept