0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
4
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
4
3 komad jaja
125 ml ulja
300 g brašna
150 g šećera
10 ml mleka
200 g šećera
1 čaša čaša mleka
1 komad margarina
150 g čokolade za kuvanje
Za ljuitelje kokosa prava stvar
Kora:
Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg.Postepeno dodavati šećer i vanil šećeruz neprekidno mućenjesve dok se šećer ne otopi. Dodati žumanca i sve zajedno još malo mutiti. Kad su jaja umućena dodati ostale sastojke za koru i sve lagano izjednačiti mešajući varjačom.Pleh za pečenje podmazati uljem i posipati brašnom, pa sipati pripremljenu smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok kolač ne porumeni.
Smesa za umakanje:
Na tihoj vatri u posudi sipati mleko , dodati šećer i čokoladu i sve lagano mešati dok se šećer i čokolada ne otope. Na kraju dodati iseckan margarin ( da se brže otopi.)i sve zajedno mešati da se i margarin otopi. Prohlađenu koru iseći na manje kocke. Svaku kocku potopiti u smesu od čokoloade pa ih valjati u kokos.
Za ljuitelje kokosa prava stvar
Kora:
Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg.Postepeno dodavati šećer i vanil šećeruz neprekidno mućenjesve dok se šećer ne otopi. Dodati žumanca i sve zajedno još malo mutiti. Kad su jaja umućena dodati ostale sastojke za koru i sve lagano izjednačiti mešajući varjačom.Pleh za pečenje podmazati uljem i posipati brašnom, pa sipati pripremljenu smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok kolač ne porumeni.
Smesa za umakanje:
Na tihoj vatri u posudi sipati mleko , dodati šećer i čokoladu i sve lagano mešati dok se šećer i čokolada ne otope. Na kraju dodati iseckan margarin ( da se brže otopi.)i sve zajedno mešati da se i margarin otopi. Prohlađenu koru iseći na manje kocke. Svaku kocku potopiti u smesu od čokoloade pa ih valjati u kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.