burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija4

Čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
4

Sastojci

Kora

3 komad jaja

125 ml ulja

300 g brašna

150 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Prašak za pecivo

10 ml mleka

Za umakanje

200 g šećera

1 čaša čaša mleka

1 komad margarina

150 g čokolade za kuvanje

250 g C Kokosovo brašno

Čupavci

Za ljuitelje kokosa prava stvar

Koraci pripreme

Čupavci

Kora:
Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg.Postepeno dodavati šećer i vanil šećeruz neprekidno mućenjesve dok se šećer ne otopi. Dodati žumanca i sve zajedno još malo mutiti. Kad su jaja umućena dodati ostale sastojke za koru i sve lagano izjednačiti mešajući varjačom.Pleh za pečenje podmazati uljem i posipati brašnom, pa sipati pripremljenu smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok kolač ne porumeni.
Smesa za umakanje:
Na tihoj vatri u posudi sipati mleko , dodati šećer i čokoladu i sve lagano mešati dok se šećer i čokolada ne otope. Na kraju dodati iseckan margarin ( da se brže otopi.)i sve zajedno mešati da se i margarin otopi. Prohlađenu koru iseći na manje kocke. Svaku kocku potopiti u smesu od čokoloade pa ih valjati u kokos.

Naši proizvodi

Čupavci

Za ljuitelje kokosa prava stvar

Koraci pripreme

Čupavci

Kora:
Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg.Postepeno dodavati šećer i vanil šećeruz neprekidno mućenjesve dok se šećer ne otopi. Dodati žumanca i sve zajedno još malo mutiti. Kad su jaja umućena dodati ostale sastojke za koru i sve lagano izjednačiti mešajući varjačom.Pleh za pečenje podmazati uljem i posipati brašnom, pa sipati pripremljenu smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok kolač ne porumeni.
Smesa za umakanje:
Na tihoj vatri u posudi sipati mleko , dodati šećer i čokoladu i sve lagano mešati dok se šećer i čokolada ne otope. Na kraju dodati iseckan margarin ( da se brže otopi.)i sve zajedno mešati da se i margarin otopi. Prohlađenu koru iseći na manje kocke. Svaku kocku potopiti u smesu od čokoloade pa ih valjati u kokos.

Autor

likica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept