burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10+

Crno beli oblanda rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10+

Sastojci

.

3 lista C Oblande

1 fil

100ml vode

200g secera

kesica C Vanilin šećer

125g putera

200g C Kokosovo brašno

2 fil

200ml vode

200g secera

kesica C Vanilin šećer

125g putera

300g mlevenog keksa

2 kasike C Kakao prah

Glazura

100g cokolade

80ml slatke pavlake

Crno beli oblanda rolat

Jedinstveno i preukusno

Koraci pripreme

Priprema

1. Listove oblande umotati u mokru krpu da omekšaju, zatim umotati u rolat i tako ostaviti.
2. Vodu, šećer, vanilin šećer i puter staviti da prokuva, skloniti, zatim dodati kokos i dobro promešati, ostaviti po strani prvi fil.
3. Vodu, šećer, vanilin šećer i puter staviti da prokuva, skloniti, dodati mleveni keks i kakao, promešati, drugi fil je gotov.
4. Oblandu razmotati, na jednu polovinu prvi fil, na drugu drugi fil, umotati u rolat i ponoviti proces još dva puta.
5. Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom, i preliti preko sva tri rolata, zatim staviti da se rolati stegnu i dobro ohlade.

Naši proizvodi

Crno beli oblanda rolat

Jedinstveno i preukusno

Koraci pripreme

Priprema

1. Listove oblande umotati u mokru krpu da omekšaju, zatim umotati u rolat i tako ostaviti.
2. Vodu, šećer, vanilin šećer i puter staviti da prokuva, skloniti, zatim dodati kokos i dobro promešati, ostaviti po strani prvi fil.
3. Vodu, šećer, vanilin šećer i puter staviti da prokuva, skloniti, dodati mleveni keks i kakao, promešati, drugi fil je gotov.
4. Oblandu razmotati, na jednu polovinu prvi fil, na drugu drugi fil, umotati u rolat i ponoviti proces još dva puta.
5. Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom, i preliti preko sva tri rolata, zatim staviti da se rolati stegnu i dobro ohlade.

Autor

Ance sa kolace
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept