burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko-oranž štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za fil od čokolade:

300 ml mleka

1 C puding sa ukusom čokolade

1 kesica C vanilin šećera

5 kašika šećera

3 štanglice čokolade za kuvanje

125 g margarina

Za oranž fil:

300 ml ceđenog soka od narandže

1 C puding sa ukusom vanile

6 kašika šećera

125 g margarina

Ostali sastojci:

1 pakovanje rozen kora

50 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Čoko-oranž štanglice

Koraci pripreme

C puding od čokolade razmutiti u malo mleka. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se zagreva.

Dodati šećer i C vanil šećer. Zakuvati puding u mleku i dodati u vruć puding čokoladu. Izmešati i ostaviti da se fil ohladi uz povremeneo mešanje.

Odvojiti malo soka od narandže i razmutiti C puding od vanile. Ostataku soka dodati šećer i staviti da se zagreva. Zakuvati puding. Skoloniti sa strane i ostaviti da se ohladi.

Hladnim filovima dodati margarin.Mikserom umutiti filove da se ujednače.

Na prvu koru premazati 1/4 čokoladnog fila. Na sledećoj naneti 1/4 fila od narandže i tako redom filovati rozen kore. Na poslednjoj kori premazati fil od narandže.

Ostaviti da se kolač stegne.

Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Dekoraistii kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Seći na štanglice i poslužiti.

Naši proizvodi

Čoko-oranž štanglice

Koraci pripreme

C puding od čokolade razmutiti u malo mleka. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se zagreva.

Dodati šećer i C vanil šećer. Zakuvati puding u mleku i dodati u vruć puding čokoladu. Izmešati i ostaviti da se fil ohladi uz povremeneo mešanje.

Odvojiti malo soka od narandže i razmutiti C puding od vanile. Ostataku soka dodati šećer i staviti da se zagreva. Zakuvati puding. Skoloniti sa strane i ostaviti da se ohladi.

Hladnim filovima dodati margarin.Mikserom umutiti filove da se ujednače.

Na prvu koru premazati 1/4 čokoladnog fila. Na sledećoj naneti 1/4 fila od narandže i tako redom filovati rozen kore. Na poslednjoj kori premazati fil od narandže.

Ostaviti da se kolač stegne.

Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Dekoraistii kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Seći na štanglice i poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept