0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
5
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
5
100 g Dr. Oetker Natural Vibes ovsene pahuljice classic
45 g Puter od kikirikija
55 g Med
40 ml Kokosovo ulje
1 prstohvat So
75 ml Voda
15 g Med
1 prstohvat So
35 komad Višnja
Probudite svoja čula i zasladite se uz ovaj slano-slatki desert. Korpice se lako prave, bez pečenja, a uz to imaju i zdravije sastojke.
U šerpici na tihoj vatri zagrejte puter od kikirikija, med, kokosovo ulje, kakao prah i prstohvat soli. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Uklonite sa vatre i umešajte ovsene pahuljice. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu masu. Smesa je dobra kada drži oblik kada je pritisnete i može da se drži za ivice kalupa a da se ne raspada.
Uzmite kalup za mafine i postavite papirne ili silikonske korpice. Rasporedite smesu u pet korpica i formirajte udubljenja tako što ćete kašikom ili prstima pritisnuti smesu uz dno i ivice, kao malu činijicu.
Stavite korpice u frižider dok pripremate punjenje.
Pomešajte vodu, kakao, med i prstohvat soli dok ne dobijete tečnu smesu. Dodajte kokosovo brašno i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. Kada se dobije kremasta, maziva tekstura, izvadite korpice iz frižidera i napunite ih filom do ivica.
Ako koristite smrznute višnje, odledite ih pod mlazom vruće vode i ostavite u cediljci da se iscede.
Na svaku korpicu poređajte po 7 višnjica u obliku cveta.
Hladite korpice najmanje 2 sata u frižideru ili 30 minuta u zamrzivaču da se potpuno stegnu pre serviranja.
Kokosovo brašno pospite preko višanja nakon što se skroz stegnu, da bi ostalo belo i dekorativno.
Uživajte u svakom zalogaju ovih neobičnih čoko-kokos-kikiriki-voćnih korpica ili neka vam posluže kao inspiracija da spojite jednostavne sastojke u nešto posebno, bez potrebe za pečenjem. 😊
Probudite svoja čula i zasladite se uz ovaj slano-slatki desert. Korpice se lako prave, bez pečenja, a uz to imaju i zdravije sastojke.
U šerpici na tihoj vatri zagrejte puter od kikirikija, med, kokosovo ulje, kakao prah i prstohvat soli. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Uklonite sa vatre i umešajte ovsene pahuljice. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu masu. Smesa je dobra kada drži oblik kada je pritisnete i može da se drži za ivice kalupa a da se ne raspada.
Uzmite kalup za mafine i postavite papirne ili silikonske korpice. Rasporedite smesu u pet korpica i formirajte udubljenja tako što ćete kašikom ili prstima pritisnuti smesu uz dno i ivice, kao malu činijicu.
Stavite korpice u frižider dok pripremate punjenje.
Pomešajte vodu, kakao, med i prstohvat soli dok ne dobijete tečnu smesu. Dodajte kokosovo brašno i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. Kada se dobije kremasta, maziva tekstura, izvadite korpice iz frižidera i napunite ih filom do ivica.
Ako koristite smrznute višnje, odledite ih pod mlazom vruće vode i ostavite u cediljci da se iscede.
Na svaku korpicu poređajte po 7 višnjica u obliku cveta.
Hladite korpice najmanje 2 sata u frižideru ili 30 minuta u zamrzivaču da se potpuno stegnu pre serviranja.
Kokosovo brašno pospite preko višanja nakon što se skroz stegnu, da bi ostalo belo i dekorativno.
Uživajte u svakom zalogaju ovih neobičnih čoko-kokos-kikiriki-voćnih korpica ili neka vam posluže kao inspiracija da spojite jednostavne sastojke u nešto posebno, bez potrebe za pečenjem. 😊
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.