burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija5

Čoko-kokos korpice sa puterom od kikirikija i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
5

Sastojci

Korpice

100 g Dr. Oetker Natural Vibes ovsene pahuljice classic

45 g Puter od kikirikija

55 g Med

40 ml Kokosovo ulje

10 g C Kakao prah

1 prstohvat So

Fil

75 ml Voda

10 g C Kakao prah

15 g Med

30 g C Kokosovo brašno

1 prstohvat So

Dekoracija

35 komad Višnja

2 kašika C Kokosovo brašno

Čoko-kokos korpice sa puterom od kikirikija i višnjama

Probudite svoja čula i zasladite se uz ovaj slano-slatki desert. Korpice se lako prave, bez pečenja, a uz to imaju i zdravije sastojke.

Koraci pripreme

Korpice

U šerpici na tihoj vatri zagrejte puter od kikirikija, med, kokosovo ulje, kakao prah i prstohvat soli. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Uklonite sa vatre i umešajte ovsene pahuljice. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu masu. Smesa je dobra kada drži oblik kada je pritisnete i može da se drži za ivice kalupa a da se ne raspada.

Uzmite kalup za mafine i postavite papirne ili silikonske korpice. Rasporedite smesu u pet korpica i formirajte udubljenja tako što ćete kašikom ili prstima pritisnuti smesu uz dno i ivice, kao malu činijicu.

Stavite korpice u frižider dok pripremate punjenje.

Fil

Pomešajte vodu, kakao, med i prstohvat soli dok ne dobijete tečnu smesu. Dodajte kokosovo brašno i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. Kada se dobije kremasta, maziva tekstura, izvadite korpice iz frižidera i napunite ih filom do ivica.

Dekoracija

Ako koristite smrznute višnje, odledite ih pod mlazom vruće vode i ostavite u cediljci da se iscede.

Na svaku korpicu poređajte po 7 višnjica u obliku cveta.

Hladite korpice najmanje 2 sata u frižideru ili 30 minuta u zamrzivaču da se potpuno stegnu pre serviranja.

Kokosovo brašno pospite preko višanja nakon što se skroz stegnu, da bi ostalo belo i dekorativno.

Prijatno!

Uživajte u svakom zalogaju ovih neobičnih čoko-kokos-kikiriki-voćnih korpica ili neka vam posluže kao inspiracija da spojite jednostavne sastojke u nešto posebno, bez potrebe za pečenjem. 😊

Naši proizvodi

Čoko-kokos korpice sa puterom od kikirikija i višnjama

Probudite svoja čula i zasladite se uz ovaj slano-slatki desert. Korpice se lako prave, bez pečenja, a uz to imaju i zdravije sastojke.

Koraci pripreme

Korpice

U šerpici na tihoj vatri zagrejte puter od kikirikija, med, kokosovo ulje, kakao prah i prstohvat soli. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Uklonite sa vatre i umešajte ovsene pahuljice. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu, lepljivu masu. Smesa je dobra kada drži oblik kada je pritisnete i može da se drži za ivice kalupa a da se ne raspada.

Uzmite kalup za mafine i postavite papirne ili silikonske korpice. Rasporedite smesu u pet korpica i formirajte udubljenja tako što ćete kašikom ili prstima pritisnuti smesu uz dno i ivice, kao malu činijicu.

Stavite korpice u frižider dok pripremate punjenje.

Fil

Pomešajte vodu, kakao, med i prstohvat soli dok ne dobijete tečnu smesu. Dodajte kokosovo brašno i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. Kada se dobije kremasta, maziva tekstura, izvadite korpice iz frižidera i napunite ih filom do ivica.

Dekoracija

Ako koristite smrznute višnje, odledite ih pod mlazom vruće vode i ostavite u cediljci da se iscede.

Na svaku korpicu poređajte po 7 višnjica u obliku cveta.

Hladite korpice najmanje 2 sata u frižideru ili 30 minuta u zamrzivaču da se potpuno stegnu pre serviranja.

Kokosovo brašno pospite preko višanja nakon što se skroz stegnu, da bi ostalo belo i dekorativno.

Prijatno!

Uživajte u svakom zalogaju ovih neobičnih čoko-kokos-kikiriki-voćnih korpica ili neka vam posluže kao inspiracija da spojite jednostavne sastojke u nešto posebno, bez potrebe za pečenjem. 😊

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept