burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-25

Cimet rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-25

Sastojci

400 g mekog brašna

120 g istopljenog maslaca ili margarina

200 ml toplog mleka

šećer

so

C suvi kvasac

2 jajeta

1 kesica cimeta

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Testo:
U toplo mleko dodati 60 g istopljenog margarina ili maslaca, brašno, kvasac i sve izmešati. Potom dodati jaje, supenu kašiku šećera i kašičicu soli. Kada dobijete, lepo oblikovano, mekano testo, ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 40 minuta. Kada testo odstoji, oklagijom oblikujte testo da ima pravougaoni oblik.

Potom, spremamo fil:
Otopimo ostatak maslaca ili margarina, dakle 60gr, dodamo 3 supene kašike šećera i 2-3 kašičice cimeta. Možete dodati i više, ukoliko volite cimet. Fil razmažete po testu i možete još da pošećerite. Opciono.

Testo rolate s jednog kraja na drugi, a potom sečete rolnice. Na pleh, obložen papirom za pečenje slažete rolice.

Premaz:
1 jaje, umutite i premažete i svaku rolicu posebno možete još pošećeriti. Ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi, 30 minuta.

Pečenje:
Rolice peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 30 minuta.

Naši proizvodi

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Testo:
U toplo mleko dodati 60 g istopljenog margarina ili maslaca, brašno, kvasac i sve izmešati. Potom dodati jaje, supenu kašiku šećera i kašičicu soli. Kada dobijete, lepo oblikovano, mekano testo, ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 40 minuta. Kada testo odstoji, oklagijom oblikujte testo da ima pravougaoni oblik.

Potom, spremamo fil:
Otopimo ostatak maslaca ili margarina, dakle 60gr, dodamo 3 supene kašike šećera i 2-3 kašičice cimeta. Možete dodati i više, ukoliko volite cimet. Fil razmažete po testu i možete još da pošećerite. Opciono.

Testo rolate s jednog kraja na drugi, a potom sečete rolnice. Na pleh, obložen papirom za pečenje slažete rolice.

Premaz:
1 jaje, umutite i premažete i svaku rolicu posebno možete još pošećeriti. Ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi, 30 minuta.

Pečenje:
Rolice peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 30 minuta.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept