0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 kesica C pudinga od vanile
350 ml mleka
3 kašike šećera
1 jaje
100 ml ulja
500 g brašna
prstohvat soli
1 kockica svežeg kvasca
1 kesica C praška za pecivo
250 ml mleka
4 kašike šećera
U šerpu sipati mleko, dodati kesicu C pudinga od vanile i 3 kašike šećera, mešati dok se ne zgusne i ostaviti po strani.
Za to vreme umesiti testo. U duboku posudu sipati mlako mleko, šećer i kvasac.
Umutiti da se kvasac istopi. Dodati so, ulje, belance i dalje mutiti.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti tako da se ne lepi za ruke, a da i dalje ostane meko, po potrebi dodati još brašna.
Odmah praviti kiflice, od testa praviti loptice, razvući testo, preseći ga i filovati kiflice pudingom.
Poređati u pleh i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu i premazati kiflice.
Peći 15 minuta na 200 stepeni.
U šerpu sipati mleko, dodati kesicu C pudinga od vanile i 3 kašike šećera, mešati dok se ne zgusne i ostaviti po strani.
Za to vreme umesiti testo. U duboku posudu sipati mlako mleko, šećer i kvasac.
Umutiti da se kvasac istopi. Dodati so, ulje, belance i dalje mutiti.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti tako da se ne lepi za ruke, a da i dalje ostane meko, po potrebi dodati još brašna.
Odmah praviti kiflice, od testa praviti loptice, razvući testo, preseći ga i filovati kiflice pudingom.
Poređati u pleh i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu i premazati kiflice.
Peći 15 minuta na 200 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.