burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čarobne puding kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za puding:

1 kesica C pudinga od vanile

350 ml mleka

3 kašike šećera

Za testo:

1 jaje

100 ml ulja

500 g brašna

prstohvat soli

1 kockica svežeg kvasca

1 kesica C praška za pecivo

250 ml mleka

4 kašike šećera

Čarobne puding kiflice

Koraci pripreme

U šerpu sipati mleko, dodati kesicu C pudinga od vanile i 3 kašike šećera, mešati dok se ne zgusne i ostaviti po strani.

Za to vreme umesiti testo. U duboku posudu sipati mlako mleko, šećer i kvasac.

Umutiti da se kvasac istopi. Dodati so, ulje, belance i dalje mutiti.

Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti tako da se ne lepi za ruke, a da i dalje ostane meko, po potrebi dodati još brašna.

Odmah praviti kiflice, od testa praviti loptice, razvući testo, preseći ga i filovati kiflice pudingom.

Poređati u pleh i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu i premazati kiflice.

Peći 15 minuta na 200 stepeni.

Naši proizvodi

Čarobne puding kiflice

Koraci pripreme

U šerpu sipati mleko, dodati kesicu C pudinga od vanile i 3 kašike šećera, mešati dok se ne zgusne i ostaviti po strani.

Za to vreme umesiti testo. U duboku posudu sipati mlako mleko, šećer i kvasac.

Umutiti da se kvasac istopi. Dodati so, ulje, belance i dalje mutiti.

Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti tako da se ne lepi za ruke, a da i dalje ostane meko, po potrebi dodati još brašna.

Odmah praviti kiflice, od testa praviti loptice, razvući testo, preseći ga i filovati kiflice pudingom.

Poređati u pleh i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu i premazati kiflice.

Peći 15 minuta na 200 stepeni.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept