burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1

C štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1

Sastojci

Za kore:

500 g brašna

100 g lešnika

100 g šećera

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

150 g margarina

2 jaja

malo mleka

Fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

250 g margarina

100 g lešnika

100 g mlečne čokolade

Glazura:

200 g čokolade

200 ml slatke pavlake

C štanglice

Koraci pripreme

Mikserom umutiti margarin, šećer, jaja i malo mleka.

U to dodati brašno izmešano sa mlevenim lešnicima i C praškom za pecivo.

Umesiti testo i podeliti ga na 5 loptica. Svaku lopticu razviti tanko u veličini pleha, a zatim peći na prevrnutom plehu oko 5 minuta na 180-200 stepeni.

Fil:
800 ml mleka i 10 kašika šećera staviti da se zagreva na srednjoj temperaturi. U 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile i skuvati puding kada onih 800 ml prokuva.

Puding prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi izmiksati ga zajedno sa 250 g margarina. Dobijeni fil podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati 100 g samlevenih lešnika , a u drugi 100 g istopljene mlečne čokolade.

Sada filovati korice: kora-tamni fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-kora- svetli fil-kora.

Poslednja kora se ne filuje, već se po želji na nju može staviti glazura.

Glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja, pa ubaciti 200 g crne čokolade i izmešati. Toplu glazuru preliti preko kolača.

Ostaviti kolač da se stegne nekoliko sati i seći na štanglice.

Naši proizvodi

C štanglice

Koraci pripreme

Mikserom umutiti margarin, šećer, jaja i malo mleka.

U to dodati brašno izmešano sa mlevenim lešnicima i C praškom za pecivo.

Umesiti testo i podeliti ga na 5 loptica. Svaku lopticu razviti tanko u veličini pleha, a zatim peći na prevrnutom plehu oko 5 minuta na 180-200 stepeni.

Fil:
800 ml mleka i 10 kašika šećera staviti da se zagreva na srednjoj temperaturi. U 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile i skuvati puding kada onih 800 ml prokuva.

Puding prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi izmiksati ga zajedno sa 250 g margarina. Dobijeni fil podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati 100 g samlevenih lešnika , a u drugi 100 g istopljene mlečne čokolade.

Sada filovati korice: kora-tamni fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-kora- svetli fil-kora.

Poslednja kora se ne filuje, već se po želji na nju može staviti glazura.

Glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja, pa ubaciti 200 g crne čokolade i izmešati. Toplu glazuru preliti preko kolača.

Ostaviti kolač da se stegne nekoliko sati i seći na štanglice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept